Dánsko ďalej uvoľňuje. Otvára všetko okrem nočných klubov

TA3 TASR
21.5.2021 16:20

Dánsko v piatok pokračuje v ďalšom uvoľňovaní zostávajúcich obmedzení proti šíreniu koronavírusu. Zamestnanci sa tak môžu postupne začať vracať do svojich kancelárií a študenti späť na akademickú pôdu, informuje agentúra DPA.

Dánsko ďalej uvoľňuje. Otvára všetko okrem nočných klubov
TASR/AP

Podľa plánu vlády by sa mal vrátiť k práci z kancelárie každý piaty pracovník. Návrat všetkých zamestnancov sa očakáva do 1. augusta. Počet osôb povolených na verejných vnútorných zhromaždeniach sa zvýšil na 50, zatiaľ čo vonku sa môže stretávať maximálne 100 osôb. Okrem nočných klubov sa otvoria aj všetky zariadenia vrátane sáun, bazénov a vnútorných priestorov v zoologických záhradách a zábavných parkoch.

Dánsko už v predchádzajúcom období umožnilo otvorenie reštaurácií, barov, posilňovní a mnohých ďalších miest. Mnoho prevádzok však povoľuje vstup len osobám s negatívnym testom na koronavírus, potvrdením o očkovaní či prekonaní ochorenia COVID-19.

Po tom, ako v Dánsku uvoľnili viaceré opatrenia, sa počet infekcií v poslednej dobe mierne zvýšil, čo sa však očakávalo, píše DPA.

Témy: Dánsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok