Zaočkovaní boli pred jedenástimi týždňami, druhú dávku nedostali. Kraj pre nich zriadil špeciálny e-mail

TA3/TASR
21.5.2021 14:40

Prešovský samosprávny kraj (PSK) eviduje už druhý týždeň zvýšený dopyt týkajúci sa termínov očkovania druhou dávkou vakcíny AstraZeneca. Je od ľudí, ktorí sú po očkovaní prvou dávkou 11 a viac týždňov a doteraz im nebola doručená pozývacia SMS na podanie druhej dávky. PSK preto zriadil špeciálny e-mail, určený pre nahlasovanie ľudí čakajúcich na preočkovanie vakcínou AstraZeneca.

Zaočkovaní boli pred jedenástimi týždňami, druhú dávku nedostali. Kraj pre nich zriadil špeciálny e-mail
TASR/Kristína Mayerová

Ako povedala Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK, intenzívne komunikujú s rezortom zdravotníctva v záležitosti týkajúcej sa podávania druhej dávky vakcíny AstraZeneca obyvateľom, ktorí sú v termíne najmenej 11 týždňov od podania jej prvej dávky a doteraz neobdržali zo štátnej čakárne pozývaciu SMS na preočkovanie.

S týmito dopytmi sa občania aktuálne obracajú aj na call centrum PSK. Ide o stovky dopytov denne. "Od piatka sa môžu prihlasovať na e-mailovú adresu ockovanie_psk@vucpo.sk, kde bude ich dopyt riešený. V blízkej dobe chce kraj sfunkčniť aj vlastný registračný systém, ktorý bude určený práve občanom čakajúcim na druhý termín podania vakcíny AstraZeneca," povedala Ondriová.

Zriadením dočasného e-mailového konta a následne registračného systému na preočkovanie chce PSK podľa nej promptne vyriešiť akútny problém, ktorý v očkovacej stratégii Slovenska nastal.

Harmonogram najbližšieho očkovania vo veľkokapacitných očkovacích centrách PSK je zverejnený na webstránke www.vucpo.sk.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok