Kauza, v ktorej je namočený aj Kvietik, pokračuje. Prokurátor chce väzbu

TA3 TASR
21.5.2021 11:06

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v piatok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb, informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra zadržala v stredu v súvislosti s korupciou na Slovenskom pozemkovom fonde v rámci akcií Latifundista a Feudál.

Zatiaľ nie je známy termín, kedy sudkyňa Špecializovaného trestného súdu bude rozhodovať o návrhu prokurátora. Podľa zákonnej lehoty by mala pristúpiť k neverejným výsluchom obvinených počas nadchádzajúceho víkendu.

Policajti v stredu v rámci akcií Latifundista a Feudál zadržali pôvodne osem osôb. Sedem následne obvinili, pričom obvinenia sa vzťahujú na trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Jedným zo siedmich obvinených je aj finančník Martin Kvietik. Voči uzneseniu o vznesení obvinenia podal on a jeho obhajca Dušan Ivan sťažnosť. Kvietik je obvinený aj v rámci minuloročnej akcie Dobytkár. Donedávna bol väzobne stíhaný.

Medzi obvinenými od stredy v rámci akcií Latifundista a Feudál je aj súčasná generálna riaditeľka SPF Gabriela B.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok