Matovič odletel do Portugalska, stretne sa s ďalšími ministrami financií EÚ

TA3 TASR
21.5.2021 10:26

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) odletel na pracovnú cestu do Portugalska. V Lisabone sa počas dvoch dní uskutoční zasadnutie ministrov financií eurozóny a neformálne rokovanie Rady Ecofin pod vedením portugalského predsedníctva v Rade EÚ.

Matovič odletel do Portugalska, stretne sa s ďalšími ministrami financií EÚ
TASR/Martin Baumann

Ide o prvé osobné rokovanie Matoviča s rezortnými kolegami z krajín EÚ. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva financií SR.

Matovič v piatok absolvuje stretnutie s predsedníčkou Výboru pre hospodárske a menové veci Irene Tinagliovou. Neskôr ho čakajú rokovania s predsedom dozornej rady Európskej centrálnej banky Andreom Enriom, s predsedníčkou Jednotnej rady pre riešenie krízových situácií Elke Königovou a s hlavnou ekonómkou Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Laurence Booneovou. V piatok popoludní absolvujú ministri financií EÚ dve rokovania s guvernérmi centrálnych bánk.

Hlavné témy sobotňajších diskusií ministrov financií EÚ budú zelená obnova, konkrétne budúcnosť environmentálneho zdaňovania v EÚ, či vyvážená, inkluzívna a odolná obnova. "Stabilné a zdravé prostredie verejných financií je mimoriadne dôležité pre zabezpečenie rastu európskych ekonomík v postcovidovom čase," skonštatoval Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok