Premiér sa stretne so zástupcami kultúry, situácia je vážna

TA3 TASR
20.5.2021 18:20

Predseda vlády Eduard Heger sa stretne so zástupcami kultúrnej scény. Potvrdili to z tlačového odboru Úradu vlády SR.

Premiér sa stretne so zástupcami kultúry, situácia je vážna
Eduard Heger 1140 px

"Predseda vlády SR si uvedomuje vážnosť situácie, a preto sa spolu s ministerkou kultúry zúčastní stretnutia so zástupcami  kultúrneho a kreatívneho priemyslu na Slovensku. O termíne budeme verejnosť informovať," spresnili. Zástupcovia kultúrneho a kreatívneho priemyslu na Slovensku žiadajú premiéra Eduarda Hegera a ministerku kultúry Natáliu Milanovú o okamžité stretnutie, aby bezodkladne a adresne dokázali nastaviť pomoc na rok 2021 a rozvojové rámce pre ďalšie roky po pandémii.

V otvorenom liste, ktorý adresovali premiérovi i ministerke, upozorňujú, že sú na pokraji ekonomického prežitia a keďže nemôžu ani pri zlepšenej pandemickej situácii okamžite reaktivovať svoju činnosť, podporné schémy sú naďalej nevyhnutné. O to viac ich hnevá, že v dôsledku sporov v koalícii sú zastavené dotácie na nájomné a neukončená schéma preplácania nákladov pre právnické osoby z kultúry. "Odmietame byť opäť rukojemníkmi osobných sporov členov vlády," zdôraznili.

V otvorenom liste tiež navrhujú riešenia efektívnejšieho nastavenia pomoci kultúre, o tom sa chcú práve rozprávať na spoločnom stretnutí s predstaviteľmi vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok