Tajná schôdzka najmocnejších: V SIS mali hovoriť o veľkých kauzách

TA3 TASR
20.5.2021 17:44

V jednej z budov Slovenskej informačnej služby sa uskutočnilo stretnutie desiatich vysoko postavených osôb. Hovoriť sa malo o vyšetrovaní niektorých veľkých korupčných káuz a aj o tom, že môžu byť manipulované.

Iniciátorom má byť Heger

Podľa informácií Denníka N mali byť na tajnom stretnutí v špeciálnej miestnosti nový šéf SIS Michal Aláč, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger, predseda parlamentu Boris Kollár, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister vnútra Roman Mikulec, generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík a aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

Iniciátorom stretnutia mal byť premiér Eduard Heger, ten samotné konanie schôdzky potvrdil aj Denníku N. Heger to považoval za dôležité a stretnutie zvolal potom, ako dostal informácie zo SIS o údajnom manipulovaní vyšetrovaní. O "mocenskej hre" hovorilo niekoľkokrát aj hnutie Sme rodina. To tvrdí, že zatknutie exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského je pomstou za odhalenie komplotu v polícii.

Prezidentka odmieta tvrdenia o obsahu stretnutia

Prezidentka Zuzana Čaputová sa od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia ústavných činiteľov v sídle SIS dištancuje. Informoval o tom riaditeľ komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej. "Predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné 'živé' prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní," dodal.

SIS na sociálnej sieti taktiež informuje, že v predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo stretnutie riaditeľa spravodajskej služby Michala Aláča s ministrom vnútra Romanom Mikulcom. Témou ich rozhovoru mali byť formy spolupráce vo vybraných oblastiach ochrany záujmov Slovenskej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok