Chcete vyzerať mladšie? Správnym oblečením si môžete ubrať až päť rokov

TA3/ZuMa
24.5.2021 08:00

Vyzerať mladšie nie je len vecou vhodnej kozmetiky. Divy dokáže aj vhodné oblečenie, ktoré vám nepridá roky, ale naopak, pár vám ich ešte aj uberie. Toto sú triky, ktorým by ste mali prispôsobiť svoj šatník.

Chcete vyzerať mladšie? Správnym oblečením si  môžete ubrať až päť rokov
Instagram/Susirejano/Venswifestyle/Greceghanem

Správne zvolený outfit je to, čo potrebuje každá žena. Oblečenie robí prvý dojem, môže krásne maskovať nedostatky postavy a tiež vďaka nemu dokážete vyzerať mladšie než skutočne ste.

Pridajte farby

Prvé pravidlo mladistvého obliekania znie – nebojte sa farieb. Práve používaním palety neutrálnej čiernej, sivej, béžovej či bielej si mnoho dám pridáva na konzervatívnom výzore. A konzervatívny v tomto prípade znamená, žiaľ, starecký. Tiež platí, že tmavé odtiene roky pridávajú. Zrelé ženy by, samozrejme, nemali chodiť oblečené ako kanárik, no pridať jeden farebný prvok do celkového outfitu je určite správnou voľbou. Farba vás osvieži a omladí.

out2_0a140370-82c9-bbaf.jpg

Tvár a krk

Množstvo žien má v zrelom veku probkémy s vráskami nielen na tvári, ale i na krku a dekolte. Osvojte si pravidlo hviezdnych stylistov – ku tvári umiestňujte vždy čo najbledšiu farbu, aby vás rozžiarila. Ak sa nechcete vzdať tmavšej farby, vhodné sú napríklad blúzky a košele s bledým golierom. Alebo kritickú partiu úplne zahaľte pomocou roláku či šatky.

Vhodné vzory

Ak nechcete jednofarebné kúsky v šatníku a uvažujete o vzoroch, vyhnite sa tradičným geomerickým tvarom, ktoré taktiež pôsobia usadlo. Vhodné nie sú ani infantilné potlače a veľké logá. Tie by vzbudili skôr dojem v duchu hesla „chcela stará mladou byť“, no reálne by vám vek neubrali.

Čo však môžete skúsiť sú jemné kvetinové motívy, ktoré vďaka romantickému looku dodajú aj zrelej dáme dievčenskú nežnosť. Akýkoľvek motív voľte skôr vo svetlých odtieňoch.

out3_c0a80301-82e2-c959.jpg

Nezabúdajte na doplnky

Skvelý recept ako z mála vyčarovať veľa sú vhodne zvolené doplnky. Rozhodne sa nevzdávajte masívnych náhrdelníkov, farebných šatiek či moderných kabeliek. Stavte však na luxusnejšie kúsky ktoré budú v outfite pôsobiť ako dominantný solitér.

Strihy a materiály

Váš štýl je už vekom určite zastabilizovaný, rovnako ako váš príjem. Nebojte sa preto dopriať si kvalitné nadčasové materiály a radšej si kupujte menej oblečenia, no o to viac nadčasového. Pozor na krčivé látky, ktoré pôsobia lacno a okrem iného zdôrazňujú vrásky. Vek pridávajú aj husto tkané textílie, ktoré pôsobia ťažko už na pohľad.

K starnutiu patria aj krivky v určitých partiách, šaty ich však nemusia zdôrazňovať. Obtiahnuté kúsky by mali byť pre vás tabu, sústreďte sa radšej na voľné strihy. Tie si ale nemýľte s vyťahanými, o dve čísla väčšími vecami.

Ak rady nosíte sukne a šaty, vyberajte si precízne ich dĺžku. Kolená bývajú ukazovateľom veku, preto ich radšej maskujte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok