Slovan vybojoval na ľade klubu Salavat Julajev Ufa jeden bod

TASR
13.10.2012 16:23

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v druhom vystúpení v rámci štvorzápasového výletu na klziskách súperov, keď v sobotu prehrali v KHL na ľade šampióna z roku 2011 Salavat Julajev Ufa 2:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

Slovan vybojoval na ľade klubu Salavat Julajev Ufa jeden bod
hcslovan.sk

Slovan si ale do tabuľky Západnej konferencie zapísal jeden bod.

Slovan dostal do vedenia Marek Bakoš v druhej tretine, no domáci dokázali otočiť v záverečnom dejstve gólmi Kirilla Koľcova a Anttiho Pihlströma. Slovan však na konci okopíroval scenár spred dvoch dní a v predposlednej minúte sa mu podarilo vyrovnať po strele Ľubomíra Višňovského. V nájazdovom rozstrele však netrafil presne ani jeden z trojice strelcov Slovana a domáce dva body tak zabezpečil Chlystov.  
Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v pondelok na štadióne dvojnásobného držiteľa Gagarinovho pohára AK Bars Kazaň.

Salavat Julajev Ufa - Slovan Bratislava 3:2 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 44. Koľcov, 52. Pihlström (Chlystov), rozhodujúci nájazd: Chlystov - 34. Bakoš (Mikúš, Tabaček), 59. Višňovský (Šatan, Bližňák). Rozhodcovia: Bulanov, Ravodin - Goljak (všetci Rus.), Deďuľa (Biel.), vylúčení: 4:6, naviac Daňo (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 6000 divákov
Salavat Julajev Ufa: Tarasov - Zubarev, Koľcov, Aťušov, Proškin, Blaťák, Isangulov, Šulakov, Gurkin - Paršin, Chlystov, Zinovjev - Mirnov, Pihlström, Jemelin - Svitov, Garejev, Filatov - Musatov, Stepanov, Gluchov
Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Sekera, Švarný, Tabaček, Luža - Šatan, Bližňák, Vondrka - Kukumberg Kytnár, Hudáček - Bartovič, Lipiansky, Miklík - Daňo, Šťastný, Bakoš - Mikúš

Hneď prvá tretina priniesla na ľade v Ufe veľa akcií i vylúčení. Hrdinom Slovana bol brankár Janus, ktorý vyšiel víťazne zo všetkých súbojov s domácimi hokejistami. Janus úspešne čelil aj trestnému strieľaniu, keď Višňovský použil v poslednej chvíli na unikajúceho Proškina "sekeru". Exekútor zvolil spomalený blafák, ktorý slovanistický brankár vystihol. Slovan mal iba zopár ofenzívnych zábleskov, najväčšiu príležitosť mal v 6. minúte Sekera, ale pri jeho strele spomedzi kruhov bol Tarasov pozorný. V druhej časti sa hral vlažnejší hokej ako v prvej, spokojnejší po nej boli hostia. V 34. minúte totiž zakombinovala formácia "mladých", Mikúš vniesol puk do súperovej tretiny, prenechal Bakošovi a ten napriek tomu, že bol tiesnený, ukážkovo prestrelil domáceho gólmana. Janus pokračoval vo svojom bezchybnom výkone, ale obrancovia pred ním už lepšie čistili priestor a Ufa sa do vyložených šancí nedostala.

Domácim vyšiel úvod záverečného dejstva, ktoré im vynieslo aj vyrovnanie. Sekera otáľal s odpálením puku, ktorý si našiel cestu na hokejku Koľcova, a ten nikým neatakovaný trafil pravý horný roh bránky Slovana. Hostia prišli o body počas presilovky. V početnej výhode neodhadli situáciu beci Slovana a prečíslenie 2 na 1 zakončil do odkrytej bránky Antti Pihlström. Bratislavčania sa snažili o vynútenie predĺženia, čo sa im za dva dni druhýkrát "v hodine dvanástej" aj podarilo. Po peknej akcii prvého útoku po osi Vondrka-Šatan rozjasal hosťujúcich fanúšikov Višňovský. V predĺžení mal na hokejke rozhodnutie Bartovič, no zoči-voči Tarasovovi znovu nedal. V lotérii sa neujal ani jeden slovanistický pokus a Salavatu stačil tak k výhre úspešný blafák Chlystova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok