Nakazený muž cestoval v MHD a odpadol. Oživovali ho záchranári

TA3
20.5.2021 10:51

Muž, ktorý bol pozitívne testovaný na ochorenie Covid-19 a mal nariadenú karanténu cestoval mestskou hromadnou dopravou, kde odpadol. Na Facebooku o tom informovala polícia s tým, že Banskobystričana museli v MHD oživovať privolaní záchranári. Ako polícia zdôraznila, prípad je dôkazom toho, že nie každý sa stavia k situácii zodpovedne.

Nakazený muž cestoval v MHD a odpadol. Oživovali ho záchranári
Facebook.com/PZ BK

"V stredu (19.5.) boli záchranári privolaní k Banskobystričanovi, ktorému prišlo v autobuse mestskej hromadnej dopravy nevoľno. Muž odpadol a oživiť sa ho podarilo až privolaným záchranárom," uviedla na Facebooku polícia s tým, že následne zistili, že muž bol pred niekoľkými dňami pozitívne testovaný na COVID-19 a mal nariadenú karanténu. Prípad preveruje ako podozrenie z trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Polícia upozorňuje, že hoci sa epidemická situácia na Slovensku zlepšuje, stále by sme mali byť opatrní a chrániť si svoje zdravie. Ako uviedla, prípad je dôkazom toho, že nie každý sa správa zodpovedne. "V autobusoch totiž cestujú ľudia rôzni a takýmto prístupom, aký sa odohral včera mohli byť ohrození aj tí zodpovední. V autobusoch už dnes po uvoľnení niektorých opatrení cestujú aj deti do škôl, nehovoriac o senioroch, ktorých sa snažíme od začiatku chrániť najviac," pripomína polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok