Priatelia sa po rokoch vrátia na obrazovky. Hosťami budú aj známe mená

TA3 ČTK
20.5.2021 07:00

Dlhoočakávaný špeciál kultového seriálu Priatelia príde už 27. mája na televízne obrazovky cez streamovaciu službu HBO Max. Tvorcovia seriálu to oznámili len nedávno spolu s tým, že špeciál bude nabitý aj zoznamom známych hostí, ktorými budú mená ako David Beckham, Justin Bieber, herec Kit Harington známy zo seriálu Hra o tróny, či držiteľka Nobelovej ceny za mier Malála Júsufzajová.

Priatelia sa po rokoch vrátia na obrazovky. Hosťami budú aj známe mená
TASR/AP

Špeciál po 15 rokoch

Fanúšikovia sa dočkali po vyše 15 rokoch. Seriál sa vracia v špeciálnej časti a má už aj svoju upútavku. Na obraz sa spoločne vrátia Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer, ktorí stvárnili šesticu priateľov z New Yorku.

Posledná epizóda o osudoch Rachel, Moniky, Phoebe, Joeyho, Chandlera a Rossa mala premiéru v máji 2004. Vyvrcholenie desiatej série vtedy na stanici NBC sledovalo len v USA viac ako 52 miliónov divákov. So svojimi 236 epizódami boli Priatelia jedným z najúspešnejších televíznych projektov na prelome storočia.

Objavia sa aj iné celebritné mená

O návrate sa často špekulovalo, nakoniec HBO Max minulý rok ohlásil projekt, ktorý nemá podobu klasického dielu. Programový riaditeľ Kevin Reilly vtedy uviedol, že ide o jednorazovú záležitosť a akúsi oslavu obľúbeného seriálu. Okrem šestice hviezd sa má v špeciáli objaviť viac než 15 známych hostí, medzi ktorými je aj mnoho hercov. Je to napríklad Reese Witherspoon či Mindy Kaling. Hudobný priemysel zastúpi Bieber, Lady Gaga a kórejská popová skupina BTS. Pozvanie prijala aj bývalá supermodelka Cindy Crawford.

"Takáto vec sa nedeje každý rok, dokonca ani každých desať či 15 rokov," uviedla herečka Cox, ktorá v seriáli stvárnila Moniku. "Beriem to ako obrovské požehnanie, že som sa mohla zase stretnúť so svojimi priateľmi... a bolo to lepšie, než kedykoľvek predtým," citoval ju denník The Guardian.

Priatelia podľa Hollywood Reporter zostávajú jedným z najpopulárnejších seriálov na svete. Vďaka službe Netflix, ktorá kompletný prehľad dielov ponúkala vo svojej ponuke v rokoch 2015 až 2019 si získal aj novú generáciu fanúšikov. Od roku 2020 sa dá vidieť aj na platforme HBO Max.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok