Je za presunom Makóa do SIS bývalý premiér? Matovič všetko popiera

TA3 TASR
19.5.2021 11:45

Bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič (OĽANO) odmietol, že by intervenoval za presun bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa do SIS. "Nemám s tým nič spoločné," uviedol pred novinármi pred stredajším rokovaním vlády.

Je za presunom Makóa do SIS bývalý premiér? Matovič všetko popiera
TASR/Jaroslav Novák

"Bol som len informovaný, že odchádza z KUFS do SIS," povedal Matovič. Tvrdí, že medializované informácie prinášajúce stanovisko bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana zatiaľ nečítal.

Topky.sk informovali, že Zurian vo februári podal na bývalého námestníka SIS a kajúcnika Borisa Beňu trestné oznámenie za krivé obvinenia a krivú výpoveď. Podnet sa mal týkať Beňových výpovedí, podľa ktorých Zurian vynášal tajné informácie.

V trestnom oznámení mal Zurian uviesť aj to, že presun Makóa do SIS riešil aj bývalý premiér. Beňa mu to mal vysvetliť slovami, že "premiér ho potreboval bez problémov a v tichosti, bez kriku dostať z funkcie od Hegera z Kriminálneho úradu finančnej správy, a tak ich požiadal, aby ho zobrali do SIS. Neskôr mal ísť robiť do Budapešti. Že bol taký barter, aby dobrovoľne uvoľnil miesto riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok