Silný dážď zatopil pavilón infektológie. Ležali na ňom pacienti s covidom

TA3 TASR
18.5.2021 15:48

Silné pondelkové dažde spôsobili havarijnú situáciu v pavilóne oddelenia infektológie v starom nemocničnom areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Vplyvom extrémnych zrážok došlo k zatopeniu, ktoré spôsobilo výpadok elektriny, a tým aj kúrenia. Informovala o tom nemocnica v utorok na sociálnej sieti.

Silný dážď zatopil pavilón infektológie. Ležali na ňom pacienti s covidom
FNSP F.D.Roosevelta Banská Bystrica

„Vzhľadom na vzniknutú situáciu nie je v budove možné v tejto chvíli zabezpečovať zdravotnú starostlivosť a celé oddelenie sme museli presťahovať do nového nemocničného areálu. Infektologickým ambulanciám dočasne vyhradíme priestory na oddelení urgentného príjmu,“ uvádza nemocnica.

Hospitalizovaní budú umiestnení na oddelení pneumológie a ftizeológie, kde sú reprofilizované lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19. V čase havárie ležalo na infektológii osem pacientov s týmto ochorením a dvaja postcovidoví.

Šťastie v nešťastí

„Možno hovoriť o šťastí, že k obdobnej situácii nedošlo v čase vrcholu pandémie, keď bolo na oddelení hospitalizovaných aj 50 pacientov naraz,“ dodáva nemocnica.

Oddelenie infektológie je jedným z dvoch v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Svojou kapacitou a rozsahom poskytovanej starostlivosti v odbore infektológia je jediným v regióne. Prebiehajúca pandémia ukázala, že je strategickým pracoviskom, pretože na oddelenie prevážali pacientov s ochorením COVID-19 z nemocníc celého kraja.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok