Obeťou prívalovej vlny v Rudne nad Hronom je bývalý starosta

TA3
18.5.2021 08:15

Nad obcou Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica sa pretrhla hrádza a zaplavila ulice a rodinné domy. Prívalová vlna bola taká silná, že strhla desiatky áut a mostov. Vyžiadala si aj jednu obeť. Je ňou bývalý starosta, ktorý sa údajne pokúšal zachrániť drevený altánok.

Obeťou prívalovej vlny v Rudne nad Hronom je bývalý starosta
TASR/Ján Krošlák

Obrovská prívalová vlna sa obcou prehnala nečakane. Krátko po 16. hodine bola voda odzrazu všade. "Prišlo to z ničoho nič, len sa bezmocne prizerať a zachraňovať si holý život," hovorí obyvateľka Rudna nad Hronom. Situácia bola nebezpečná a voda sa valila cez celú dedinu, nielen cez koryto rieky, ale aj po ceste.

Po intenzívnych dažďoch sa naplnila hrádza nad obcou, ktorú vybudovali v rámci protipovodňových opatrení v roku 2011. Nevydržala tlak vody a pretrhla sa.

Voda brala všetko, čo jej prišlo do cesty. Zničila mostíky, lávky, zaplavila záhrady a rodinné domy, strhla niekoľko áut a vyžiadala si jednu obeť. O život prišiel bývalý starosta Rudna nad Hronom, ktorý sa vraj pokúšal zachrániť drevený altánok. Odstraňovanie škôd bude trvať niekoľko dní, na miesto prišiel pomôcť aj evakuačný autobus a plávajúci transportér záchrannej brigády v Humennom.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok