Premiér: Myslím na všetkých, ktorých zasiahli povodne

TA3 TASR
17.5.2021 20:26

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyjadril úprimnú sústrasť rodine a blízkym obete povodne v obci Rudno nad Hronom. Situáciu v obci označil za kritickú. Hasiči pritom za uplynulých 12 hodín uskutočnili v súvislosti s intenzívnym dažďom, ktorý zasiahol územie Slovenska, celkom 136 výjazdov.

Premiér: Myslím na všetkých, ktorých zasiahli povodne
SITA/Marián Peiger (ilu)

"Myslím na všetkých tých, ktorých povodne zasiahli a poškodili im ich domovy či majetok. Som v kontakte s ministrom vnútra, ktorý ma o vývoji situácie priebežne informuje," uviedol na sociálnej sieti.

Po pretrhnutí nádrže v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica zomrela jedna osoba. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, voda preteká cez celú obec a zatopila pivnice rodinných domov.

Problém s povodňami

"Najvážnejšia situácia je v Trenčianskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná doposiaľ 49-krát. V Žilinskom kraji zasahovali 29-krát, v Banskobystrickom kraji boli vyslaní k 25 udalostiam spôsobených poveternostnou situáciou a v Nitrianskom kraji zasahovali hasiči 22-krát," priblížila Križanová.

Vo väčšine prípadov hasiči odčerpávali vodu zo zatopených ulíc, pivníc a priestorov, odstraňovali prekážky z vodných tokov, čistili priepusty a odpratávali nánosy bahna. "Pri spomínaných udalostiach zasahovalo takmer 150 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Na mnohých miestach naďalej zasahujú," doplnila hovorkyňa.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok