Zázračné pleťové oleje: Po ktorých sa zobudíte o desať rokov mladšia?

TA3/ZuMa
20.5.2021 08:00

Prírodná kozmetika zažíva veľký boom a spomedzi všetkých prípravkov, ktoré sú na trhu, sa veľkej popularite tešia najmä pleťové oleje. Ak si vyberiete ten správny, môžu sa pozitívne účinky na vašej tvári prejaviť expresne rýchlo.

Zázračné pleťové oleje: Po ktorých sa zobudíte o desať rokov mladšia?
Pexels/Alesia Kozik

Základom akejkoľvek kozmetickej starostlivosti je poznať svoj typ pleti. Je dôležité vedieť, či máte mastnú pokožku, alebo naopak suchú, prípadne zmiešanú. Len tak si môžete vybrať správny prostriedok, ktorý sa postará o vašu tvár a dokonca vám pomôže aj v boji proti starnutiu.

Anti-age efekt dokážete docieliť nie len s kozmetikou, ktorá je plná chémie. Aj prírodné preparáty sú skvelými pomocníkmi a pri niektorých olejoch dokonca uvidíte rozdiel po veľmi krátkom čase. Toto sú najznámejší prírodní bojovníci proti vráskam.

Tri anti-age pleťové oleje

Jojobový olej, nazývaný aj tekuté zlato, sa veľmi dobre vstrebáva, nevonia a pri kvalitnom výrobku nehrozia žiadne alergické reakcie. Získava sa zo zelených plodov pripomínajúcich kávové zrná. Je zdrojom nenasýtených mastných kyselín, vďaka čomu udržiava pokožku hydratovanú a nestráca svoju prirodzenu elasticitu. Okrem vyhladenia vrások má tiež antibakteriálne účinky a úspešne bojuje s akné. Je zdrojom užitočných minerálov a vitamínu E, ktoré prenikajú až do základnej vrstvy pokožky. Kvalitný jojobový olej spoznáte podľa toho, že je riedky a priehľadný so zlatistým nádychom.

Do kozmetickej tašky si pribaľte aj šípkový olej, ktorého omladzujúce účinky poznali už starí Mayovia. Zázrak spôsobuje kyselina linolová, ktorá pri pravidelnom používaní hydratuje pokožku, zvyšuje produkciu kolagénu a zjemňuje vrásky. Šípkový extrakt vás chráni aj pred UV žiarením, ktoré spôsobuje predčasné starnutie, zmierňuje pigmentové škvrny a celkovo vyrovnáva tón pleti.

Trojicu uzatvára asi najznámejší kokosový olej, ktorý má všestranné využitie, nevynímajúc kozmetiku. Vysoký obsah prírodných látok a najmä vitamínov A, C a E zabraňujú starnutiu pokožky. Je tiež bohatý na proteíny, ktoré jednak udržiavajú pokožku zdravú a mladú zvonku i zvnútra, zároveň prispievajú k obnove tkanív.

pexels-alesia-kozik-7797108_0a14036f-9de8-1895.jpg

Čítajte zloženie

Ak budete hľadať podobné produkty, nestačí si prečítať názov a uspokojiť sa s tým, že ste siahli po tom správnom. Je dôležité pozrieť si zloženie, aby sa prírodná látka, ktorú hľadáte, nenachádzala vo výrobku len v stopovom množstve.

Na orientáciu v zložení slúži jednoduché pravidlo. Zložky sa uvádzajú v poradí, v ktorom je ich zloženie najvýraznejšie. Ak teda siahnete po oleji, ktorý bude mať názov jojobový, ale v ingredienciách bude jojoba na konci zoznamu, nie je jej podiel vôbec zásadný. A hoci vám aj takýto olej môže sadnúť, s prírodným produktom bude mať málo spoločného.

Témy: Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok