Voda s citrónom dokáže divy: Detoxikuje, dodáva energiu a omladzuje pleť

TA3/ZuMa
19.5.2021 16:00

Obohaťte svoj ranný pohár vody plátkom citróna alebo jeho vytlačenou šťavou a telo sa vám poďakuje. Jednoduchý zvyk dokáže pri dlhodobom užívaní zlepšiť trávenie, podporiť imunitu aj prospieť pokožke.

Voda s citrónom dokáže divy: Detoxikuje, dodáva energiu a omladzuje pleť
Pixabay/fabyloveyop

Pridanie citróna do vody vám poskytne živiny, ako sú vitamín C, železo, vápnik, draslík či vláknina. Pre telo znamená v prvom rade zdravotnú prevenciu, no blahodarný vplyv tým nekončí.

Citrón a zdravie

Voda ochutená citrusom pôsobí preventívne proti infekciám močového ústrojenstva, prispieva k zníženiu rizika mŕtvice, výborne detoxikuje a čistí organizmus, ďalej pôsobí protizápalovo na kĺby, zlepšuje dýchanie, výkon mozgu a dokonca znižuje horúčku. Hoci to nie je všeliek, zaviesť pitie vody s citrónom do svojej každodennej rutiny vám nemôže uškodiť.

Najčastejšie sa odporúča vytlačiť šťavu do pohára s vlažnou až teplou vodou a vypiť hneď ráno po prebudení. Preberie vás to lepšie ako káva!  Ak si pripravíte rovnaký pomer vody a citrónovej šťavy, vypijete vlastne prírodnú, antibakteriálnu ústnu vodu.

Citrónová voda pre krásu

O množstve tekutín, ktoré máme denne vypiť, sa hovorí mnoho. Niekedy je však obyčajná voda „nudná“ a citrón vám ju pomôže ochutiť natoľko, že nebudete mať problém s dvomi litrami denne, čo sa prejaví i na hydratovanej pleti. Efektom bude čistá pokožka aj miernejšie známky starnutia vrátane redukcie jemných vrások.

Dôvodom sú antioxidanty obsiahnute v citróne, ktoré pleť chránia pred škodlivými voľnými radikálmi. Vitamín C je tiež všeobecne prospešný pre elasticitu pokožky a znižuje jej farebné nerovnosti.

Témy: Citrón Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok