Izrael údajne zabil veliteľa Islamského džihádu. Hamas sa pokúsil o útok z mora

TA3 TASR
17.5.2021 16:35

Izraelská armáda v pondelok pri nálete v palestínskom pásme Gazy zabila popredného veliteľa Islamského džihádu Husáma abú Harbída. Velil divízii Hamasu v severnej časti Gazy a útokom proti izraelským vojakom či civilistom už takmer 15 rokov, uviedla izraelská armáda.

Izrael údajne zabil veliteľa Islamského džihádu. Hamas sa pokúsil o útok z mora
TASR/AP

Údajne bol priamo zodpovedný za minulotýždňový útok protitankovými raketovými strelami, pri ktorom bol ľahko zranený izraelský civilista. Islamský džihád zatiaľ cielený útok Izraela na abú Harbída nepotvrdil.

Hamas a Islamský džihád priznali, že medzi obeťami izraelskej operácie je aj ich 20 príslušníkov. Izraelská armáda však tvrdí, že počas týždeň trvajúcej operácie zabila oveľa viac "teroristov" z týchto organizácií.

Mali zaútočiť aj z mora

Medzičasom izraelská armáda v pondelok oznámila, že zmarila pokus radikálneho hnutia Hamas o útok z mora, informoval spravodajský portál The Times of Israel.

Podľa tohto zdroja izraelská armáda spozorovala neďaleko pobrežia severnej časti pásma Gazy skupinu bojovníkov Hamasu, ktorí si pripravovali podvodné potápačské zbrane.

"Ich loď bola pri pobreží. Podľa všetkého sa chystali vykonať sabotážnu operáciu v teritoriálnych vodách Izraela," uviedla vo vyhlásení izraelská armáda. Lode izraelského námorníctva a vojenské lietadlá následne podnikli útok na príslušníkov komanda Hamasu i jeho vojenské vybavenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok