Bývalý boss košického podsvetia Borženský zomrel v hospici

TA3 TASR
17.5.2021 13:31

Bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský podľahol ťažkej chorobe. Pre TASR to potvrdil jeho obhajca Tibor Bacsó. Z dôvodu onkologického ochorenia sa Borženský liečil v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, neskôr ho presunuli do Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne.

O Borženského úmrtí informovala TV JOJ. Výkon trestu Borženskému na žiadosť ZVJS minulý týždeň prerušili a prepustili ho z výkonu trestu do hospicovej starostlivosti.

Z dôvodu onkologického ochorenia sa Borženský liečil v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, umiestnený bol v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou v okrese Trnava.

Borženský si odpykával 23-ročný trest za spolupáchateľstvo v prípade troch vrážd. Za mrežami už strávil 20 rokov. Odsúdili ho za spoluúčasť na vraždách Jána Kromku a Karola Kolárika. Priznal sa k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000, pričom uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok