Hlina v bratislavskom centre rozdával ľuďom múku

TASR
12.10.2012 14:50

Poslanec OľaNO Alojz Hlina dnes pred obchodným domom na bratislavskom Kamennom námestí rozdal okoloidúcim ľuďom za 17 minúť 100 kilogramov múky.

Hlina v bratislavskom centre rozdával ľuďom múku
SITA

"Zmyslom bolo ukázať, za aký čas sa dá rozdať 100 kíl múky v relatívne bohatej Bratislave, keď štát nebol schopný rozdať potravinovú pomoc medzi ľuďmi, ktorí ju naozaj potrebujú," vysvetlil zmysel svojho experimentu Hlina.

"Ľudia sú trochu prekvapení, boja sa kamier. A zase, povedzme si pravdu, sme v relatívne bohatej Bratislave," komentoval Hlina pomerne dlhý čas, kým spolu s dvoma pomocníkmi múku rozdelil.

Európska komisia totiž oznámila, že Slovensko bude z programu potravinovej pomoci vyradené, pretože nevytvorilo vhodné podmienky pre jej implementáciu na budúci rok. V roku 2011 sa nepodarilo distribuovať pomoc všetkým občanom, ktorí na ňu mali nárok a v roku 2012 Slovensko z programu dobrovoľne vystúpilo po škandále s nedodaním 3500 ton nakontrahovaných potravín. V roku 2013 sa však pôvodne so zapojením do programu počítalo.

Hlina dodal, že o potravinovej pomoci chcel diskutovať s bývalým ministrom pôdohospodárstva Zsoltom Simonom (Most - Híd) a súčasným Ľubomírom Jahnátkom (Smer-SD), druhý menovaný však odmietol s odôvodnením, že vo veci už koná polícia. "Riešením do budúcnosti by bolo, keby prípadnú ďalšiu pomoc distribuovala armáda," vyhlásil Hlina, ktorý chce túto tému predniesť na rokovaní Parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok