PR správa

Prezidentku počas návštevy Dánska sprevádza aj Peter Blaškovitš

PR
11.5.2021 12:29

Generálny riaditeľ Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Peter Blaškovitš je jedným z expertov, ktorí sprevádzajú prezidentku SR Zuzanu Čaputovú počas jej dvojdňovej zahraničnej pracovnej cesty v Dánskom kráľovstve od 9. do 11. mája 2021.

Prezidentku počas návštevy Dánska sprevádza aj Peter Blaškovitš

Cieľom pracovnej cesty je okrem iného poukázať na inovatívne riešenia v oblasti zelenej transformácie. Prezidentku sprevádza minister dopravy a výstavby Andrej Doležal a skupina vybraných slovenských odborníkov.

V pondelok navštívila prezidentka s delegáciou sídlo agentúry State of Green, ktorá združuje všetkých relevantných partnerov v oblasti obnoviteľných zdrojov energie a energetickej efektívnosti.

Ďalšie dôležité stretnutie je naplánované v Európskej environmentálnej agentúre. Jej úlohou je podporovať trvalo udržateľný rozvoj a zlepšenie životného prostredia v Európe.

„Je to priestor na výmenu skúseností z oblastí, ktoré zastrešuje aj SIEA, a to predovšetkým obnova budov a znižovanie ich energetickej náročnosti. V tomto konštruktívnom dialógu s dánskymi partnermi chceme pokračovať aj v budúcnosti,“ uviedol Peter Blaškovitš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok