Rokovanie NR SR aj o hospodárení Národnej banky Slovenska

TA3 TASR
6.5.2021 10:00

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková bude budúci týždeň čeliť odvolávaniu v parlamente. Ešte predtým ju vypočujú koaliční partneri. Prečo? O tom povedala viac kolegyňa Lenka Ježová z národnej rady.

Predseda Národnej rady Boris Kollár vo štvrtok po hlasovaní a zasadnutí poslaneckého grémia prerušil 28. schôdzu parlamentu. Rokovanie skončili tretí rokovací deň skôr, ako býva zvykom. Počas týždňa sa viaceré návrhy presunuli, alebo prepadlo ich poradie pre neúčasť predkladateľov. Na programe majú poslanci ešte okolo 25 neprerokovaných bodov.

Kollár zároveň informoval, že v piatok budú pokračovať podľa schváleného programu. Ráno by sa mali poslanci venovať viacerým výročným správam, napríklad správam o činnosti komisárky pre deti, či pre osoby so zdravotným postihnutím.

V pondelok 10. 5. o 10.00 h sa má začať mimoriadna schôdza na odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Kollár oznámil, že hlasovať o vyslovení nedôvery ministerke by sa mohlo až v utorok o 11.00 h. Počkať ale chcú ešte na vyjadrenie niektorých koaličných klubov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok