Severná Kórea hrozí raketami schopnými zasiahnuť USA

SITA
9.10.2012 11:04

Severná Kórea má rakety schopné zasiahnuť vnútrozemie Spojených štátov. V utorok to oznámil Výbor pre národnú bezpečnosť, podľa ktorého je Kórejská ľudovodemokratická republika pripravená odpovedať na všetky vojenské hrozby zo strany USA.

Severná Kórea hrozí raketami schopnými zasiahnuť USA
SITA

Pchjongjang týmto vyhlásením reagoval na nedeľňajší podpis dohody medzi Južnou Kóreou a USA o vyše dvojnásobnom zvýšení povoleného doletu juhokórejských rakiet na 800 kilometrov. “Netajíme, že revolučné ozbrojené sily vrátane raketových jednotiek majú na muške nielen základne bábkových jednotiek a amerických imperialistických jednotiek na území Kórey, ale aj v Japonsku a vo vnútrozemí USA,” píše sa vo vyhlásení výboru.

Severná Kórea pracuje na vývoji rakiet s doletom až 6700 kilometrov, ktoré sú schopné zasiahnuť Spojené štáty, dva nedávne testy týchto rakiet však zlyhali. Medzinárodné spoločenstvo sa obáva, že KĽDR vyrobí strely schopné niesť aj nukleárne hlavice. Testy rakiet a kontroverzný jadrový program viedli medzinárodné spoločenstvo k uvaleniu niekoľkých sérií sankcií na Severnú Kóreu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok