Dominik Hašek po nezáujme z NHL ukončil kariéru

TASR, TA3
9.10.2012 10:12

Napriek enormnej snahe pokračovať aj vo svojich 47 rokoch brankár Dominik Hašek napokon oznámil ukončenie svojej športovej činnosti. V NHL už o neho nie je záujem a profiliga je navyše momentálne vo výluke a dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára tak stratil motiváciu.

Dominik Hašek po nezáujme z NHL ukončil kariéru
CTK

Podľa informácii českého Sportu mal Hašek rokovať s Vancouvrom a Carolinou, no bez úspechu. "Teraz si musím nájsť niečo nové, pre čo budem mať dôvod každé ráno vstávať," myslí už na budúcnosť bez hokeja Hašek. "Nie je o čom sa ďalej baviť. Rozhodol som sa a môj výstroj je už odložený."

Dominik Hašek sa priznal, že o svojom rozhodnutí o ukončení kariéry začal uvažovať asi pred desiatimi dňami. "Až do minulého piatka sme rokovali s dvoma-tromi klubmi z NHL. Na konci septembra sa začínali tréningové kempy na farmách, čo bola pre mňa jediná možnosť, ako sa do zámoria vrátiť. Trénoval som, bol som pripravený okamžite odletieť. Hneď ako bolo jasné, že rokovania nedopadli dobre, zavolal som do Pardubíc, aby mi výstroj odložili."

Ako ďalej uviedol, keď vyšlo najavo, že nie je o neho záujem, bol veľmi smutný. "Ale nedá sa nič robiť, zakázal som si nariekať. A radšej som si dal na uši slúchadlá a pustil si Potulky českou minulosťou.... Škoda. Viac ako pol roka som na sebe tvrdo pracoval, bol som na tom dobre. Nechcem však tvrdiť, že to bol zahodený rok, celkom som sa na tréningoch aj bavil. A to nie je málo," zdôraznila brankárska legenda.

Hašek nevidí žiadnu možnosť zmeny svojich plánov. A nič by nezmenil ani záujem Pardubíc: "Priznám sa, že ma ich záujem potešil, ale z môjho pohľadu by to nebolo správne riešenie. Takto som im to aj povedal. Nakoniec by mohli byť obe strany sklamané a to by som nechcel." A svoj názor by vraj nezmenil ani po roku.

"Nie. V živote sa stáva, že pre hokej robíte maximum, ale nevyjde to. V kariére sa mi to prakticky nikdy nestalo. Vždy keď dom chcel hrať, hral som a väčšinou aj tam, kde som chcel. Teraz to ale nedopadlo dobre. Snažím sa už hľadať niečo iného, čo by ma zamestnalo. Rád by som v živote ďalej robil to, čo ma baví. Ale už to bude v inom odvetví."


S Pardubicami sa Hašek dohodol, že by im v prípade záujmu s niečím pomohol: "Ale vstávať ráno ako tréner, alebo generálny manažér, to nie je to, v čom by som sa chcel realizovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok