Azarenková vo finále v Pekingu deklasovala Šarapovovú

SITA, TA3
8.10.2012 15:27

Až nečakane jednoznačný priebeh malo ženské finále v Pekingu. Líderke svetového rebríčka Viktorii Azarenkovej nedokázala vzdorovať aktuálne druhá hráčka renkingu Maria Šarapovová, ktorá prehrala za hodinu a pol 3-6,1-6.

Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková získala titul vo dvojhre na turnaji WTA China Open v Pekingu (Premier Mandatory, dotácia 4 828 050 USD, tvrdý povrch DecoTurf). Líderka svetového rebríčka zvíťazila v nedeľňajšom finále singlovej súťaže v čínskej metropole nad dvojkou renkingu Mariou Šarapovovou z Ruska za 88 minút suverénne 6:3, 6:1. "Som skutočne šťastná z dobrých výsledkov, pretože som tu už štvrtý rok. Myslím si, že som začala veľmi dobre a cítila som, že robím správne rozhodnutia, aby som nedovolila Marii predvádzať jej hru. Samozrejme, že nie je možné získať každý bod, ale z väčšiny som sa snažila udržiavať v tempe," povedala Azarenková.

V úvodnom dejstve Azarenková nastolila tón únikom na 4:0. Na príjme za stavu 5:1 nevyužila setbal a následne prišla o vlastný servis, ale v deviatom geme dosiahla ešte jeden brejk. V druhej časti unikla dokonca na 5:0 a súperka sa potom už len vyhla "kanárovi".

Dvadsaťtriročná rodáčka z Minska Azarenková pripomenula svoju prevahu nad niekdajšou jednotkou hodnotenia Šarapovovou z finále januárových melbournských grandslamových Australian Open (vtedy 6:3, 6:0), nadviazala na triumf 3:6, 6:2, 6:4 zo septembrového semifinále newyorských US Open a zvýšila v bilancii zo vzájomných duelov na 7:4 (z toho vo finálových súpereniach 5:1 a tento rok 4:1). Ruske sa revanšovala za pekinskú prehru 3:6, 7:6 (5), 5:7 spred troch rokov. "Viktoria hrala dnes skvele, a to je dôvod, prečo je momentálne svetovou jednotkou. Vždy, keď sa mi naskytla nejaká šanca, tak som spravila chybu. Musím sa z toho poučiť a odstrániť počet týchto chýb," dodala Šarapovová.

O dva roky od Azarenkovej staršia Šarapovová čaká na štvrtý tohtosezónny primát a 28. celkovo od júna, keď na parížskom Roland Garros zavŕšila svoj kariérny Grand Slam. Azarenková má na konte 13 trofejí, tento rok triumfovala okrem Melbourne a Pekingu aj v Sydney, Dauhe a Indian Wells.

Dvojhra - finále:
Viktoria Azarenková (Biel.-1) - Maria Šarapovová (Rus.-2) 6:3, 6:1 za 88 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok