Sýrski povstalci získali vojenské stanovište pri tureckých hraniciach

TASR
7.10.2012 15:42

Sýrski povstalci dnes získali vojenské stanovište v bezprostrednej blízkosti tureckých hraníc. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správy očitých svedkov a miestnych dedinčanov.

Vzbúrenci podľa nich dostali pod kontrolu stanovište sýrskej armády, vzdialené asi kilometer od pohraničnej dediny Guvecci v tureckej provincii Hatay. Na dobitej trojpodlažnej budove vyvesili vlajku povstaleckej Slobodnej sýrskej armády.

Podľa svedkov v oblasti už štyri dni prebiehajú ťažké boje medzi sýrskymi vzbúrencami a armádou. Do okolia tureckej obce Guvecci dopadlo v sobotu niekoľko mínometných striel vypálených zo Sýrie, na čo Turecko reagovalo odvetným delostreleckým útokom.

Turecká armáda odpovedala na paľbu zo Sýrie už štvrtý deň po sebe. Prvý sýrsky mínometný útok na turecké pohraničné mesto Akcakale v provincii Sanliurfa si v stredu vyžiadal životy piatich civilistiek. Išlo o najvážnejší cezhraničný incident v priebehu 18 mesiacov trvajúceho konfliktu v Sýrii. Posilnil obavy z destabilizácie bezpečnostnej situácie v širšom regióne.


Akcakale sa dnes stalo terčom opätovného útoku z územia Sýrie, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na turecké médiá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok