Ťažká noc hasičov: Pre silný vietor sa takmer nezastavili

TA3 TASR
13.4.2021 08:44

V dôsledku silného vetra mali hasiči do utorkového rána celkovo 26 výjazdov. Najviac výjazdov urobili v Bratislavskom kraji, kde zasahovali pri 20 udalostiach. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Takmer pre celé územie SR naďalej platí výstraha prvého stupňa pred silným vetrom.

Ťažká noc hasičov: Pre silný vietor sa takmer nezastavili
Facebook.com/HaZZ (ilu)

Pri bratislavských výjazdoch išlo najmä o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, elektrických vedení a zo zaparkovaných vozidiel. V niekoľkých prípadoch zasahovali pri strhnutých strechách z budov.

HaZZ podľa Križanovej očakáva nárast počtu výjazdov. Hasiči odporúčajú neparkovať vozidlá na rizikových miestach, čiže pod stromami, elektrickými stĺpmi, stožiarmi či bilbordmi. Odporúčajú tiež pred príchodom vetra vykonať doma preventívne opatrenia, zdržiavať sa v bezpečných objektoch, obmedziť šoférovanie, prechádzky v lese, vyhýbať sa skrýšam pod stromami či nestabilným prístreškom a budovám, voliť pomalú jazdu vo vozidle. Tiež je potrebné vyhýbať sa kontaktu so spadnutými elektrickými stĺpmi a drôtmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok