Čaputová chce vidieť zmluvu k Sputniku. Pýta sa, prečo je utajená

TA3 TASR
12.4.2021 16:31

Prezidentka Zuzana Čaputová požiadala ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o sprístupnenie zmluvy o nákupe vakcíny Sputnik V. Bude sa tiež zaujímať o dôvody utajenia zmluvy. Prezidentka to uviedla po návšteve Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv a Biomedicínskeho ústavu Slovenskej akadémie vied.

Od vlády tiež žiada vysvetlenie celej záležitosti okolo vakcíny. V utorok 13. 4. by sa mala preto stretnúť s ministrom zdravotníctva Lengvarským a bude pokračovať aj v rokovaniach s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

"Stále nie je zrejmé, čo vlastne bude predmetom posudzovania v Maďarsku a aké výsledky vlastne očakávame," dodala prezidentka. Podľa nej obe vedecké inštitúcie jej vysvetlili, že ak maďarská strana bude robiť laboratórne skúšky, budú to presne tie isté, aké sa robili aj na Slovensku.

Prezidentka v pondelok obom vedeckým inštitúciám vyjadrila svoju podporu a dôveru. Vyjadrenia ministra financií a expremiéra Igora Matoviča (OĽANO) voči vedcom v súvislosti s neregistrovanou vakcínou  Sputnik V označila za neprimerané a nesprávne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok