Heger reagoval na Matovičove vyjadrenia: Vedcov mám v úcte

TA3 TASR
12.4.2021 14:47

Premiér Eduard Heger má eminentný záujem na upokojení situácie, ktorá vznikla okolo ruskej vakcíny Sputnik V a o návrat k vecnému dialógu a odborným argumentom. Uviedol to tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Heger reagoval na Matovičove vyjadrenia: Vedcov mám v úcte
TASR/Martin Baumann

Predseda vlády zároveň deklaruje, že má v úcte vedcov na Slovensku a rovnako nepovažuje za správne, aby sa obchádzala slovenská diplomacia v rámci pracovných aktivít slovenských ústavných činiteľov v zahraničí. Heger tak reagoval na minulotýždňové konanie bývalého premiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča. Pri návšteve v Maďarsku ho pri rokovaniach o vakcíne Sputnik V s tamojším premiérom Viktorom Orbánom nesprevádzal zástupca slovenskej diplomacie, ale poslanec národnej rady György Gyimesi.

Matovič v súvislosti s rokovaním o Sputniku V naznačil, že slovenské inštitúcie – Štátny ústav pre kontrolu liečiv i Biomedicínske centrum Slovenskej akadémie vied svojím postupom zapríčinili hnev ruskej strany, ktorá chce zakúpené vakcíny vrátiť. Matovič povedal, že Rusi sa cítia byť mimoriadne poškodení tým, že ŠÚKL zveril posúdenie vakcíny Sputnik V neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok