Ovečkin počul o výbornej atmosfére v Slovnaft aréne

TA3 SITA
7.10.2012 11:28

Alexander Ovečkin a celý tím Dinamo Moskva majú za sebou tréning na Bratislavskom ľade. Napriek tomu, že na tréning novinári nemali prístup, hviezdny útočník si našiel čas na krátky rozhovor.

Správy o atmosfére v domácej aréne Slovana Bratislava počas zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa dostali aj k hviezdnemu Alexandrovi Ovečkinovi. V nedeľu podvečer si ich pravdivosť otestuje na vlastnej koži, keď nastúpi v slovenskej metropole na súboj v drese Dinama Moskva.

Ovečkin za obhajcu Gagarinovho pohára nastupuje počas výluky v zámorskej NHL, kde je kapitánom Washingtonu. Do Bratislavy pricestoval v dobrej nálade. "Už som v hokeji veľa preskákal. Počul som o atmosfére na zápasoch Slovana. Vraj je najlepšia v Kontinentálnej hokejovej lige. Som veľmi zvedavý, očakávam skvelý zápas a veľa ľudí v hľadisku," povedal Alexander Ovečkin.

O súboj Slovana s Dinamom je v Bratislave veľký záujem. Zápas bol v priebehu necelej hodiny vypredaný. Ovečkin toho veľa o slovenskom účastníkovi KHL nevie. "Nemám veľa informácií o tíme Slovana. Viem však, že to nebudeme mať jednoduché. Do Bratislavy sme napriek tomu prišli naplno bodovať," uviedol Ovečkin.

Dvadsaťsedemročný útočník púta všade v hokejovom svete veľkú pozornosť. V lete si však mohol naplno vychutnávať pokoj počas olympijských hier v Londýne, kde podporoval priateľku - tenistku Mariu Kirilenkovú. V pokoji sedával na kurtoch Wimbledonu, občas po výmenách niečo zahundral a radoval sa z úspechov ruskej hráčky. Z jeho idylky ho iba občas vyrušili fanúšikovia zo Slovenska, Česka, Kanady či Ruska, ktorí ho spoznali. Po návrate z Londýna už začal naplno s prípravou na nový ročník. Pôvodne ho chcel začínať vo Washingtone, lockout v NHL všetko zmenil.

Ovečkin zatiaľ za Dinamo odohral šesť stretnutí, v ktorých strelil 2 góly a pridal 4 asistencie. Od hviezdneho Rusa očakávajú v moskovskom tíme predovšetkým góly. Zatiaľ ich skôr spoluhráčom pripravuje. "Dôležité je, že víťazíme. To je momentálne najpodstatnejšie. Ak by som dával góly iba ja sám, neviem, či by to bolo dobré. Hokej je tímový šport. Cítim podporu od trénerov i spoluhráčov. Ak máte podporu, potom dokážete veľké veci. Súperi mi venujú veľkú pozornosť, čo otvára priestor pre mojich kolegov v Diname," uviedol Ovečkin.

Dvojnásobný majster sveta (2008, 2012) si stále zvyká na európsky hokej. Na rozdiel od iných hráčov sa jemu sezóna iba začína a nie je rozohraný ako oni. Dinamo v zostave s ním vyhralo päť duelov a neuspelo len proti SKA Petrohrad. "Táto štatistika ma teší. Stále však cítim, že moja forma ešte nie je stopercentná. Pomaly sa však už dostávam na potrebnú úroveň. Od zápasu k zápasu sa cítim lepšie," doplnil Ovečkin, ktorý sa v Slovnaft aréne predstavil naposledy na majstrovstvách sveta 2011. Vtedy sa v Bratislave trápil, v piatich zápasoch nebodoval. Na Slovensku hral aj na majstrovstvách sveta do 18 rokov 2002 v Piešťanoch a v Trnave, kde Rusku pomohol k striebru a s 18 bodmi za 14 gólov a 4 asistencie bol najproduktívnejším hráčom šampionátu. Po príchode do Dinama musel zmeniť tradičné číslo. V zámorí i v ruskej reprezentácii hrával s osmičkou. Tá však patrí v Diname obrancovi Denisovi Barancevovi, preto sa hviezdny útočník rozhodol pre tridsaťdvojku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok