10 tajných tipov na zážitky v Dubaji

CK SATUR/PR
9.4.2021 17:02

Dubaj, či Emiráty to je skrátka svet fantastických atrakcií. Norika Fedorová, šéfka CK SATUR ho v marci, počas 10-dňovej Tour de Dubaj, navštívila, aby tým, ktorí sa na dovolenku do Dubaja chystajú, priniesla to najlepšie a najaktuálnejšie.

10 tajných tipov na zážitky v Dubaji
CK SATUR

Dubaj nebola moja vysnívaná destinácia, preto sme ho s deťmi v minulosti navštívili iba raz a aj to len na 2 dni po ceste z exotiky domov. Moje deti však Dubaj veľmi lákal a keďže situácia, v tom čase, priala dovolenke v Emirátoch, na jarné prázdniny sme sa sem vybrali celá rodina. A musím povedať, že sme si tentokrát Emiráty užili všetci. Tu je mojich 10 tajných tipov ako stráviť dovolenku v Emirátoch tak trochu inak.

1. Ubytovanie v Dubaji vo vilkách

Ponuka hotelov a typov ubytovaní v Dubaji je široká. Mne sa však tento krát najviac rátalo ubytovanie vo vilke na pláži v hoteli Oberoi Beach Resort Al Zorah. Tento hotel ma očaril svojou architektúrou, krásnou plážou, 85 m dlhým bazénom, testovaním rôznych ginov a tonicov zo špeciálneho vozíka, ale hlavne vilkou s bazénom na pláži, ktorá poskytuje úplné súkromie. Nie je to však jediný hotel, ktorý ubytovanie vo vilkách v Emirátoch ponúka. Ďalšími sú Hilton Resort a Ritz Carlton v Ras al Khaimah, Ananatara The Palm, či Bvlgari v Dubaji v blízkosti Burj Khalifa.

3_c0a80301-669b-7506.jpg

2. City Walk

Na toto miesto nás zobrali naši slovenskí kamaráti, ktorí už pár rokov žijú v Dubaji. Rezidenčná štvrť s grafitmi na stenách nízkych budov, nová pešia zóna s hotelmi, obchodmi, reštauráciami, zábavným centrom Green Planet a ďalšími atrakciami, kde sa aj miestni radi prechádzajú či idú na čaj a sladké koláče do kaviarne. My sme vyskúšali reštauráciu Farzi na báze indickej kuchyne s mnohými modernými prvkami, vrele odporúčam. Keďže v Dubaji vo väčšine reštaurácií, mimo hotelov, nemajú licenciu na predaj alkoholu, na pohár vína sme si skočili do butikového hotela La Ville and Suites s krásnou záhradou na prízemí... tu som vôbec necítila, že sme v Dubaji.

3. Výhľad na Burj Khalifu z hotela Address Sky View

Ten najkrajší výhľad na Burj Khalifu zažijete z reštaurácie CÉ LA VI na 54 poschodí hotela Address Sky View a verte mi, naozaj to stojí za to sem ísť. V mimo pandemickom období je toto miesto nielen známym barom s reštauráciou, ale aj súčasťou dubajskej nočnej scény. Aktuálne sa sem dá prísť na brunch cez víkend či na večeru. Z Burj Khalify si túto budovu všimnete tiež, pretože súčasťou je asi najvyššie postavený infinity bazén. Takže odporúčam aj pre milovníkov Roof Top barov, keď sa zase raz otvoria. :-)

vyhlad-od-noriky_0a14036f-6707-dcf1.jpg

4. Kite Beach

Je 14 km dlhá pláž s promenádou. Odporúčam vyraziť sem už za raňajkami a vychutnať si ich v miestnych kaviarňach blízko pláže. Charakterom mi toto miesto tak trochu pripomína Santa Moniku v Los Angeles. Športový duch, atrakcie pre rodiny s deťmi a fakt pekná pláž s výhľadom na Burj al Arab. Pláž nájdete len kúsok od známej Jumeirah Beach.

kite-beach-od-noriky_0a140371-6771-c465.jpg

5. Show La Perle

Pre tých, ktorí sú „hladní“ po kultúre odporúčam buknúť si lístky na úžasnú akrobatickú show s názvom La Perle, ktorá je podobná Cirque du Soleil. Detský príbeh o dievčatku, ktoré nájde bábiku a tá ho zavedie do rozprávkového sveta je prerozprávaný cez lietajúcich akrobatov, umelcov potápajúcich sa do bazéna, ktorý je zároveň aj centrom scény. Čakajú vás svetelné efekty, motorkári a ďalšie akrobatické prekvapenia. Určite odporúčam. Ak vám ešte ostane počas pobytu čas a chuť, tak Dubai Opera a kiná sú v aktuálne tiež otvorené.

4_c0a80501-6899-616f.jpg

6. Na bicykli v Emirátoch

Pre niekoho možno neuveriteľné, ale v Dubaji je veľa možností na bicyklovanie. Od pohodovej jazdy po maríne, cez viac ako 120 km dlhé cyklistické trasy, ktoré vedú od rezortu Bab al Shams do púšte až po fat bikové jazdy v dunách, či horské bicyklovanie v pohorí Hatha v emiráte Ras al Khaimah.

10_c0a80301-6922-939b.jpg

7. Share and Eat

Portugalská reštaurácia Tasha v hoteli Mandarin Oriental v Dubaji ponúka nielen skvelé jedlo, ale aj krásny výhľad na panorámu mrakodrapov na čele s Burj Khalifou a k tomu sedenie na terase pri infinity poole s výhľadom na more a pláž. To prečo sa mi táto michelinská reštaurácia tak páči je jej „Sharing“ koncept - čo znamená zdieľanie. Objednáte si predjedlá a hlavné jedlá, čašníci vám ich naservírujú do stredu stola a vy už len zdieľate a ochutnávate.

modub-tasca_c0a80501-69bf-6508.jpg

8. Beach Clubs

Ak bývate v mestskom hoteli a chcete deň stráviť v známom plážovom klube s dobrou hudbou, bazénom s barom a drinkami na pláži, či dobrou reštauráciou, na výber sú hneď viaceré alternatívy: Train Beach Club na La Mer, O gravity, Cove Beach Caesars Palace či Summersalt Beach Club na Jumeirah. Tešiť sa môžete na atmosféru ako na Mykonose avšak s cenami oveľa prijateľnejšími, obzvlášť ak sa vyhnete víkendom.

caesars-bluewaters-dubai-cove-beach-2-zmens_c0a80401-6a85-5f24.jpg

9. Víkend v púšti

Vypadnúť na chvíľu z ruchu veľkomesta, akým Dubaj určite je, je príjemnou zmenou. Pre nás to určite tak bolo. V emirátoch je viacero pekných púštnych rezortov, a keďže je v týchto časoch Abu Dhabi pre turistov zatvorené, vyberala som pre náš rodinný pobyt s tých v Dubaji a Ras al Khaiman. Z luxusných rezortov v štýle viliek s privátnym bazénom a postavených v súlade s okolitou prírodou vyhrali dva - Al Maha Desert Resort and Spa a Ritz Carlton al Wadi.

Al Maha Desert Resort and Spa je vzdialený 45 minút od centra Dubaja. Nachádza sa v krásnom prostredí, no vzhľadom na to, že akceptuje deti až od 10 rokov museli sme našu voľbu hotela smerovať inam. A tak sme strávili dva dni v púšti v hoteli Ritz Carlton al Wadi v Ras al Khaimah so všetkými aktivitami, ako sú prechádzka na koňoch, na ťavách, sokolia šou či lukostreľba, ktoré k pobytu na púšti bez pochyb patria. Ak chcete trochu adrenalínu, určite si objednajte jazdu na dunách v terénnom aute (neorganizuje to hotel, ale vie tento výlet sprostredkovať). Vilky umožňujú ubytovanie pre 2 dospelých a 2 deti a odporúčam zakúpiť si plnú penziu, pretože časť aktivít je zahrnutá v cene a máte k tomu vilku s výhľadom na západ slnka. Určite sa vyhnite prenocovaniu z piatka na sobotu, vtedy tu dovolenkujú miestni a ceny sú prehnane vysoké.

al-maha_0a140371-6b2a-f18e.jpg

10. XLine v Dubai Marine

Táto atrakcia sa nachádza medzi mrakodrapmi a je zážitkom pre všetkých, ktorí hľadajú adrenalín. Začína na 170 m vysokej platforme a poskytne vám let pomedzi mrakodrapy priamo nad marínou. Je určená pre deti nad 12 rokov, takže my sa sem ešte budeme musieť vrátiť. :-)

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok