Mikas o Sputniku: Slová Matoviča ho mrzia, za kontrolórmi stojí

TA3
9.4.2021 12:04

Hlavný hygienik Ján Mikas reagoval na vyjadrenia ministra finanicií Igora Matoviča v prípade vakcín Sputnik V. Stojí za šéfkou Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzanou Baťovou pri posudku vakcíny, slová Matoviča ho vraj mrzia.

Mikas o Sputniku: Slová Matoviča ho mrzia, za kontrolórmi stojí
TASR/Jaroslav Novák

„Je to neadekvátne vyjadrenie z úst vysokého predstaviteľa štátu. Sú to neadekvátne výrazy takto haniť ľudí. Štátny ústav na kontrolu liečív urobil vzhľadom na svoje obmedzené možnosti maximum, aby získal o Sputniku V čo najviac informácií a mohol sa zodpovedne vyjadriť,“ povedal pre SME Mikas. „Mrzia ma takéto urážlivé slová. Som presvedčený, že ľudia zo Štátneho ústavu na kontrolu liečiv, vrátane pani riaditeľky spravili maximum,“ dodal.

Podľa Matoviča sa Rusi cítia mimoriadne poškodení tým, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv zveril posúdenie vakcíny neregistrovanému laboratóriu. "Bohužiaľ, výsledky z neregistrovaného laboratória zaplavili svet a poškodili povesť Sputnika," povedal Matovič na tlačovej besede s tým, že rozčarovanie Rusov chápe.

Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretol s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom. Rokovanie sa týkalo vakcíny Sputnik V. Podvečer predstavitelia Ruska vyhlásili, že Slovensko porušilo kontrakt na dodávku vakcín Sputnik a preto požiadali slovenskú vládu, aby dodávku vrátila. Na svojom Facebooku Matovič potvrdil, že Rusko požiadalo o vrátenie zásielky a ukončenie zmluvy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok