Moskva nie je rozbuškou, hovorí Remišová. Matoviča si vypočuje

TA3
8.4.2021 20:35

Dovoz vakcíny Sputnik V plne podporili traja koaliční partneri, povedala v Téme dňa ministerka investícií Veronika Remišová. Cestu Igora Matoviča do Moskvy nevidí ako spúšťač ďalšej vládnej krízy. Matovič išiel na technické rokovanie, o jeho výsledkoch však Remišová zatiaľ nevie.

Moskva nie je rozbuškou, hovorí Remišová. Matoviča si vypočuje
TA3

Ideálne by bolo, keby sme mali z ruskej strany všetky dokumenty, ktoré potrebujeme uviedla k vakcíne Sputnik V v relácii Remišová. Biomedicínske centrum SAV je najlepšie laboratórium, aké na Slovensku máme, povedala a reagovala tak na kritiku Ruského fondu priamych investícií. Slovensko podľa fondu opakovane porušilo zmluvy, a to aj tým, že vakcínu Sputnik V hodnotilo v laboratóriu, ktoré nie je súčasťou siete oficiálnych laboratórií EÚ na kontrolu liečiv.

Cesta ministra financií do Moskvy nie je podľa nej rozbuškou k ďalšej vládnej kríze, no od Matoviča očakáva, že vysvetlí, či budeme vracať vakcíny naspäť. "Vypočujeme si výsledky návštevy pána ministra financií," povedala. Informácie, ktoré má ona a členovia vlády, sú zatiaľ len tie medializované. K budúcnosti ruskej vakcíny by sa mal podľa ministerky vyjadriť aj šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Vakcín budeme mať dosť, máme ich nadobjednaných oveľa viac, uviedla ministerka. Je potrebné podľa nej pripraviť výraznú osvetovú kampaň, cielenú najmä na rizikové skupiny.

Väčšina zmluv o vakcínach je utajená, pripomenula Remišová. Ako povedala, podľa nej by zmluvy nemali byť utajované, nevidí na to dôvod. Cena Sputniku sa pohybuje niekde v strede medzi ostatnými vakcínami, uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok