Myjava remizovala so Žilinou

SITA, TA3
6.10.2012 18:20

Spartak Myjava - MŠK Žilina 1:1 (1:1).

Góly:

22. Častulín - 36. Pečovský, bez kariet, rozhodovali: Pavlík - E. Weiss, Žákech, 1995 divákov


Zostavy:

Myjava: Šulla - Siva, Častulín, Černáček, T. Mrva - Kukoľ, Kuračka, Dian (60. Bruško), P. Ďuriš (77. J. Petráš), Sládek - Z. Harsányi (65. Kosík)

Žilina: Dúbravka - Mabouka (46. Angelovič), Akakpo, Piaček, Ricardo Nunes - Pečovský - Pich, Káčer (46. Barčík), Škriniar, J. Mihalík (65. Deza) - M. Ceesay 

Hostia vstúpili do zápasu aktívne a prvú šancu mali hneď v 2. min, keď zľava odcentroval Pich a v šestnástke neobsadený Mihalík vystrelil z 11 metrov nad. Následne mali Žilinčania ešte niekoľko streleckých pokusov, ktoré však neboli pre Šullu v bránke Myjavy nebezpečné. Domáci sa postupne viac dostávali do hry. V 22. min zahrávali štandardnú situáciu, Kuračka poslal center na hlavu Častulína a ten otvoril skóre - 1:0. V 27. min kopali priamy kop z ľavej strany Žilinčania, Šulla vyboxoval pred Ceesayom, lopty sa zmocnil Škriniar a jeho oblúčik skončil na brvne. Vyrovnanie priniesla 36. min: Sládek prišiel v strede poľa o loptu v súboji s Pečovským, ten prenikol až pred pokutové územie a presnou strelou k žrdi rozvlnil sieť - 1:1. V 42. min Myjavčania opäť zaváhali pri rozohrávke a hostia poslali loptu na nabiehajúceho Picha, ktorý z pravej strany pokutového územia dobre vystrelil, no Šulla vyrazil jeho pokus na

Tréner Žiliny Adelaar urobil cez polčasovú prestávku dve zmeny v zostave, aby oživil hru svojho tímu. V 54. min sa do zakončenia dral Pich, jeho strelu v poslednej chvíli zblokovala defenzíva Myjavy. V 67. min zakrútil loptu z priameho kopu Barčík, Šulla nemal problémy. Hostia boli naďalej aktívnejší, ale hráči Myjavy ich do väčších príležitostí nepúšťali. Až v 76. min zblízka hlavičkoval Ceesay, ale jeho pokus nemal potrebnú razanciu. V 81. min zahrával zo 17 m priamy kop Barčík, strela mierila nad bránku. Domáci bojovali, v 89. min mali k dispozícii priamy kop, následná skrumáž sa neskončila strelou. Ihneď z protiútoku pohrozili hostia, ale Šulla bol pozorný. V nadstavenom čase Šulla znovu zasiahol - tentoraz po hlavičke Ceesaya bravúrnym zákrokom nedopustil zmenu skóre. 

Hlasy:

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Chalani podali perfektný výkon, hrali sme organizovane. Začiatok pritom bol z našej strany zlý, lebo sme stratili dve ľahké lopty, prišli ťažké štandardné situácie a dostať gól v 2. min by bolo veľmi nepríjemné. Čakali sme na našu šancu. Vieme, že nám idú štandardné situácie. Zo zápasov v Ružomberku a so Žilinou máme štyri body, sme maximálne spokojní. Dnešný bod nás teší."

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "Začali sme veľmi dobre, hneď v 2. min sme mali výbornú šancu. Vedeli sme, že Myjava hrá veľmi organizovane a kompaktne a je silná pri štandardných situáciách - napokon z takej aj dala gól. Neviem, či sú na Slovensku iné pravidlá než v Holandsku, ale za zákrok na Picha v šestnástke mal byť pokutový kop. Naším najväčším problémom je, že z veľkého množstva príležitostí dávame málo gólov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok