Matovič letí do Ruska: Urobím všetko preto, aby sa ľudia mohli očkovať Sputnikom

TA3
8.4.2021 09:23

Minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič sa vo štvrtok stretne v Moskve s Kirillom Dmitrievom, výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií, pod ktorého priamo spadá výrobca vakcíny Sputnik V. Matovič o tom informoval na Facebooku. Práve s Dmitrievom dohodol kontrakt na dva milióny ruských vakcín.

Matovič vysvetlil, že rokovanie sa bude týkať vakcíny. "Akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať," napísal.

"Sputnikom dnes už vo veľkom očkujú vo viac ako 50 krajinách sveta ... len na Slovensku si s ním naďalej niekto hrá svoju špinavú hru. Čo tam po ľuďoch, veď ide o geopolitiku!" napísal expremiér v ďalšom statuse.

"Nestačila im exemplárna poprava Mareka Krajčiho “za drzosť” kúpiť ruskú vakcínu a ísť to oznámiť na košické letisko. Zobrali si aj moju hlavu ... a stále nekončia. Krok za krokom už šiesty týždeň robia všetko preto, aby v tomto zápase dosiahli absolútny zvrat - úplne znemožniť použitie Sputnika na Slovensku," kritizoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok