Kandidát začal kampaň z truhly, chcel poukázať na ľahostajnosť

TA3 TASR
7.4.2021 07:57

Mexický kandidát na kongresmana Carlos Mayorga začal svoju predvolebnú kampaň v rakve, aby poukázal na mnoho tisíc mŕtvych, ktorých si vyžiadala pandémia koronavírusu a násilnosti súvisiace s drogovými kartelmi v Mexiku. Mayorga, kandidát do dolnej komory Kongresu za politickú stranu Encuentro Solidario v severnom štáte Chihuahua, vyhlásil, že takto vysiela politikom odkaz, že ľudia zomierajú práve "pre ich ľahostajnosť" voči ťažkostiam občanov.

Kandidát začal kampaň z truhly, chcel poukázať na ľahostajnosť
TASR/AP (ilu)

Kandidáta doviezli na predvolebné zhromaždenie vo vnútri rakvy natretej zlatou farbou. Akcia sa konala na moste medzi mexickým pohraničným mestom Ciudad Juárez a texaským El Pasom. Politika sprevádzali spolupracovníci oblečení v ochranných odevoch a niesli kytice kvetov, aby pritiahli pozornosť na mexické obete ochorenia COVID-19, ktorých je už viac ako 200.000 - ide o jeden z najvyšších údajov na svete.

Politici "stále mlčia o rozvinutom organizovanom zločine. Stále mlčia o chaotickej situácii s covidom", vyhlásil Mayorga. V Mexiku bolo od roku 2006 zavraždených vyše 300.000 ľudí, vláda vtedy vyslala do vojny proti drogám armádu. Kampaň pred júnovými mexickými voľbami priniesla vlnu politického násilia, počas ktorého bolo zavraždených 16 kandidátov.

Témy: Mexiko Chihuahua
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok