SaS a OĽANO našli spoločnú reč, spojilo ich programové vyhlásenie vlády

TA3 TASR
6.4.2021 16:34

Programové vyhlásenie vlády by sa mohlo aktualizovať. Zhodli sa na tom hnutie OĽANO i strana SaS. Koalícia by o tom mala ešte hovoriť.

SaS a OĽANO našli spoločnú reč, spojilo ich programové vyhlásenie vlády
TASR/Jaroslav Novák

"Programové vyhlásenie vlády sa prirodzene aktualizuje, keďže časť programu už bola naplnená," ozrejmil Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO. Ďalšie zmeny nad rámec súčasného programu vlády okrem možných úprav v súvislosti s pandémiou hnutie nepredpokladá.

Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová označila Programové vyhlásenie vlády za dobrý základ. Aj podľa nej je však pravdepodobné, že bude potrebné niektoré jeho časti aktualizovať. "Budeme mať k tomu tento týždeň poslanecký klub a stretnutie ministrov," dodala pre TASR.

Vláda je podľa Ústavy SR povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezidentka SR Zuzana Čaputová menovala nový kabinet pod vedením Eduarda Hegera (OĽANO) po rekonštrukcii vlády vo štvrtok. Vláda tak má s vyhlásením ešte čas.

Po rekonštrukcii vlády v roku 2018, keď Roberta Fica (Smer-SD) na poste premiéra vymenil Peter Pellegrini, sa program kabinetu dostal do NR SR deň po jeho menovaní prezidentom Andrejom Kiskom. Hoci sa Programové vyhlásenie vlády vtedy nemenilo, diskusia k nemu v pléne NR SR trvala niekoľko dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok