Tokio bojuje s nákazou, chcú zrušiť beh s olympijskou štafetou

TA3 TASR
6.4.2021 12:50

Organizátori olympijských hier v Tokiu zrušili testovacie podujatie vo vodnom póle, ktoré sa malo v metropole Japonska uskutočniť tento víkend. Predstavitelia Osaky zároveň uviedli, že z obáv zo šírenia koronavírusu požiadali o zrušenie behu s olympijskou štafetou v meste. Televízia NHK a národná spravodajská agentúra Kjodo informovali o zrušení turnaja vo vodnom póle, pričom citovali nemenovaných predstaviteľov z radov organizátorov.

Tokio bojuje s nákazou, chcú zrušiť beh s olympijskou štafetou
TASR/AP

Oficiálne vyjadrenie zatiaľ neprišlo. Medzinárodná plavecká federácia už pred pár dňami zrušila podujatie Svetového pohára v skokoch do vody v Tokiu. Súťaže od 18. do 23. apríla mali byť zároveň záverečnou kvalifikáciou a oficiálnym testom pred OH. Zrušia zrejme aj podujatie v synchronizovanom plávaní naplánované na 1. až 4. mája.

Olympijské hry v Tokiu sa mali uskutočniť vlani v lete, no po vypuknutí pandémie koronavírusu ich museli preložiť na tento rok. Otvárací ceremoniál je na programe 23. júla.

Osaka v pondelok oficiálne požiadala organizačný výbor hier o zrušenie plánovaného behu s olympijskou pochodňou v meste (14. apríla) pre nárast prípadov koronavírusu. Momentálne sa rokuje o alternatívnych riešeniach. Štafeta odštartovala 25. marca vo Fukušime a zapojiť by sa do nej malo okolo 10.000 bežcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok