Polícia ukončila nelegálnu párty v centre. V byte našla 56 ľudí

TA3 TASR
5.4.2021 07:37

Policajti zasahovali v nedeľu večer voči účastníkom nelegálnej párty v centre Prahy, na ktorej sa - v rozpore s platnými epidemiologickými opatreniami - zúčastnili desiatky ľudí. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz.

Polícia ukončila nelegálnu párty v centre. V byte našla 56 ľudí
SITA/AP (ilustračné)

"Polícia dostala niečo po ôsmej hodine večer hlásenie o nelegálnom večierku na Vojtešskej ulici, ktorá sa nachádza v pražskom Novom meste. Na miesto dorazilo niekoľko policajných hliadok. V podkrovnom byte našli 56 ľudí, ktorí si užívali večierok, pričom niektorí z nich mali pri sebe drogy," povedal hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Podľa Rybanského sa polícii podarilo do dvoch hodín všetkých účastníkov nelegálnej párty stotožniť a párty ukončiť. "Všetky osoby boli oznámené príslušnému správnemu orgánu pre podozrenie z porušenia súčasných vládnych nariadení," povedal.

Pražská polícia riešila podobný nelegálny večierok aj začiatkom roku, keď v byte v Starom meste objavila asi 60 ľudí, porušujúcich vládne nariadenie. I v tomto prípade policajti našli u niektorých z nich omamné látky.

V sobotu odhalili testy v Českej republike 2149 osôb s covidom-19. V nemocnici bolo k nedeľnému ránu hospitalizovaných s covidom 6384 ľudí. Vo vážnom stave je aktuálne 1446 pacientov. Boj o život s covidom prehralo v Česku už viac než 26.000 ľudí, konkrétne 26.945.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok