Trnava prehrala aj v Košiciach, Vion doma len remizoval s Ružomberkom

SITA, TA3
5.10.2012 20:14

Futbalová Corgoň liga pokračovala predohrávkou 12. kola. MFK Košice privítali trápiaci sa Spartak Trnava a Vion Zlaté Moravce hostili MFK Ružomberok.

Trnava prehrala aj v Košiciach, Vion doma len remizoval s Ružomberkom
SITA

MFK Košice - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)
Gól: 82. Škutka, ŽK: 86. U. Matič - 11. M. Vyskočil, rozhodovali: Horváth - Tomčík, Jenčura, 3460 divákov 

Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka (46. Bukata), Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík - Viazanko, U. Matič (90.+ O. Duda), J. Novák (46. Gál-Andrezly) - Škutka 
Trnava: Filipko (21. M. Raška) - Habánek (85. E. Sabo), Janečka, Koubský, Ľ. Hanzel - M. Bicák (69. L. Tomaček), P. Čarnota, M. Kaščák, Michal Gašparík - Ciprys, M. Vyskočil 

V prvom polčase mali viac z hry hostia, Tofiloski bol vo väčšej permanencii. Už v 4. min čelil Gašparíkovej strele z 30 metrov, ktorú bezpečne kryl. V 15. min sa k prvému zakončeniu dostali aj domáci, ale Viazanko z hranice šestnástky mieril vedľa.

O tri minúty neskôr Bašista takmer prekonal vlastného brankára, ten však na bránkovej čiare nohou vykopol loptu pred Koubského, ktorého strelu zblokovali obrancovia Košíc. Po polhodine hry vystrelil z diaľky Trnavčan Čarnota, no Tofiloski sa nenechal prekvapiť.

Po zmene strán sa obraz hry zmenil a častejšie mali loptu na kopačkách východniari. V 55. min sa Matič ocitol vo veľkej šanci, keď už šiel zakončovať do poloprázdnej bránky, ale Koubský mu v poslednom momente vypichol loptu. O dve minúty neskôr Hovančíkovu hlavičku Raška vyškriabal na roh. Ten istý hráč domácich v 69. min z dvoch krokov prekopol bránku Trnavy.

V 82. min mali Košičania výhodu dvoch rohových kopov za sebou. Po prvom Raška bravúrne zneškodnil hlavičku Škutku, po ďalšom však z mikrosúboja vyšiel víťazne košický útočník. Domáci si potom udržali vedenie až do konca. Na svojom trávniku v tejto sezóne ešte Košičania neprehrali. 

Hlasy:
Ján Kozák (tréner Košíc): "V prvom polčase sme nehrali uvoľnene. Na našich chlapcoch bolo vidieť tlak z ambície získať body. Tabuľka je veľmi vyrovnaná a pred reprezentačnou prestávkou sme sa chceli posunúť vyššie. Po zmene strán sme mali hru pod kontrolou. Bolo len otázkou času, kedy sa nám podarí skórovať. Napokon nám to vyšlo po rohovom kope. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene."

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "V prvom polčase sme boli aktívnejší, vyrážali sme do brejkových situácií, častejšie sme zakončovali, no Tofiloski bol na mieste. Po prestávke sme poľavili v aktivite, domáci sa viac dostávali do kombinácií a napokon sme prehrali po góle zo štandardky. Chceli sme v Košiciach bodovať a odchádzame naprázdno, takže s výsledkom nie som spokojný."


FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:0
ŽK: 60. M. Nosek, 70. P. Maslo (obaja Ružomberok), rozhodovali: Valášek - D. Hrčka, Bobko, 1467 divákov 

Zlaté Moravce: M. Kuciak - P. Pavlenda, Pavol Majerník, Bortel, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka, L. Kováč (73. Ľ. Bernáth), Žilák (34. A. Candrák) - Hodek (86. L. Mihálik) 
Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Bielák, M. Nosek (63. Mulumba Mukendi) - L. Lupták (63. M. Jurkemik), M. Nagy, Ďubek, Greššák, Ivan Kotora - A. Lovás (54. Almaský) 

Stretnutiu predchádzala milá udalosť, keď trénerovi domácich Zlatých Moraviec Jurajovi Jarábkovi blahoželali k jeho 50. narodeninám majiteľ klubu Viliam Ondrejka a prezident Karol Škula. Úvodné dejstvo prinieslo obojstranne vlažný futbal. Kto z priaznivcov domácich očakával gólové hody, musel byť sklamaný.

Premiérový strelecký pokus priniesla až 22. min, keď Lupták z uhla nepríjemne ohrozil Kuciaka, ktorý jeho strelu vytlačil na rohový kop. V 24. min rozohrali domáci peknú kombinačnú akciu po osi Orávik - Kováč - Žilák, ale s Hodekovou hlavičkou si gólman hostí poradil. V závere prvého polčasu zaujala trvdá strela Orávika, ktorá len tesne minula pravú "šibenicu" Zichovej bránky.

Po zmene strán stavili hostia na prísnu defenzívu, z ktorej sa snažili vyrážať do protiútokov. V 51. min napriahol vari z 25 m Ďubek, jeho projektil presvišťal tesne ponad brvno. V dobrej pozícii sa ocitol v 55. min po Orávikovom centri Chren, hlavou z piatich metrov mieril nad. V 56. min predviedol Škvarka slalom pomedzi troch obrancov hostí, ponúkol "tutovku" Candrákovi, ten z hranice malého vápna netrafil bránku. Po hodine hry si nabehol na Orávikov center Hodek, zo 16 m netrafil.

V 76. min rozohral Škvarka rohový kop, k lopte sa dostal Obročník, ale zblízka v páde prestrelil. Na opačnej strane sa v 83. min ocitol v nádejnej príležitosti Ďubek, ale z 12 metrov nenamieril presne. V závere domáci dobýjali bránku súpera, na Chrenov center si vyskočil striedajúci Mihálik, ale jeho hlavička nenašla cestu do siete. Zlaté Moravce sa snažili, ale nevenovali svojmu trénerovi k jubileu darček v podobe víťazstva.

Hlasy:
Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Myslím si, že sme na ťažkom teréne videli kvalitný zápas. Prvý polčas nám viazla kombinácia, po zmene strán sme si vypracovali tri-štyri dobré príležitosti, dnes nám však nebolo súdené streliť gól. Za druhý polčas musím svojich hráčov pochváliť."

Ladislav Šimčo, tréner MFK: "Tento zápas stál obe mužstvá mnoho síl. Prvý polčas bol vyrovnaný, po zmene strán domáci vyvinuli iniciatívu a nebezpečne ohrozovali našu bránu. My sme chceli hrať na kontry, Ďubek mohol skórovať, no netrafil bránu. Dnes to bolo o jednom góle, kto by ho dal, bol by vyhral."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok