Hegerovi k novej funkcii blahoželal Orbán, Matovičovi ďakoval

TA3 TASR
1.4.2021 14:21

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán zablahoželal vo štvrtok listom Eduardovi Hegerovi k vymenovaniu na post predsedu vlády SR. Slovenskému expremiérovi Igorovi Matovičovi sa zase v inom liste úprimne poďakoval za vynikajúcu spoluprácu. Agentúru MTI o tom informoval Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Hegerovi k novej funkcii blahoželal Orbán, Matovičovi ďakoval
TASR/Ladislav Vallach

"Maďarsko považuje Slovensko za kľúčového spojenca a strategického partnera," napísal Orbán v liste Hegerovi, pričom vyjadril radosť z toho, že dvojstranné maďarsko-slovenské vzťahy sa v uplynulých rokoch vo všetkých oblastiach rozvíjali. Maďarský ministerský predseda vyslovil nádej v pokračovaní posilňovania spolupráce, ako aj v "spoločnom udržaní úlohy motora rastu zoskupenia Vyšehradskej štvorky v Európe, a to aj napriek mimoriadnym epidemiologickým výzvam". Orbán vyjadril aj nádej, že čoskoro bude môcť s Hegerom osobne prerokovať aktuálne politické a hospodárske témy.

Expremiérovi Matovičovi sa poďakoval za vynikajúcu spoluprácu potvrdenú v tomto mimoriadnom období plnom výziev. "Som Vám úprimne vďačný za Váš konštruktívny prístup, ktorý pomohol prekonávať ťažkosti koronavírusovej pandémie. Ďakujem Vám za uvážené rozhodnutia, ktorými sme vedeli nechať otvorené svoje hranice a nechali sme fungovať svoje ekonomiky. Obzvlášť si vážim Vaše úsilie v oblasti priebežného posilňovania spolupráce v rámci V4," formuloval Orbán.

Maďarský premiér v závere listu pripomenul spoločné projekty Maďarska a Slovenska, z ktorých vyzdvihol postavenie a odovzdanie dunajského mosta medzi Komárnom a Komáromom, ktorý podľa jeho slov vo veľkom prispel k prehĺbeniu vzťahov oboch krajín a ich občanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok