Mamojka sa ohradil voči tvrdeniam o sátorovcoch: Nezmysel

TA3 TASR
31.3.2021 15:26

Bývalý sudca Ústavného súdu Mojmír Mamojka sa ohradzuje voči tvrdeniam odsúdeného Kristiána Kádara. Ten v procese so zločineckou skupinou sátorovcov uviedol, že Mamojka mal mať účasť na sprostredkovaní stretnutia Ľudovíta Sátora s Milanom Lučanským.

Mamojka sa ohradil voči tvrdeniam o sátorovcoch: Nezmysel
TASR/Martin Baumann

Tvrdenia Kádara označil Mamojka za totálny nezmysel a ak budú ataky pokračovať, zváži ochranu svojho mena právnou cestou. "Je to niečo absolútne absurdné a naozaj mi zostáva občas rozum stáť. O dotknutom procese a viacerých spomínaných menách viem len z médií a taktiež s pánom Lučanským som nemal nikdy žiadny osobný vzťah," uviedol Mamojka.

Podotkol, že jeho 30-ročnou odbornou špecializáciou je obchodné a hospodárske právo, nie trestné. "Nikdy som nemal ani objektívne ani subjektívne dôvody, ani životnú filozofiu na akékoľvek kontakty s danou sférou. Do včerajšieho dňa som o týchto ľuďoch nemal prakticky žiadnu vedomosť a od včera len mediálnu," doplnil s tým, že o tento svet sa nikdy nezaujímal.

Mená Lučanského a Mamojku zazneli vo výpovedi svedka Kádara v utorok 30. 3. na Špecializovanom trestnom súde. Kádar mal údajne odovzdávať cez tretiu osobu financie v hodnote 75.000 eur za sprostredkovanie stretnutia bosa Sátora s Lučanským v roku 2010. Podľa slov špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica ide o závažné podozrenia, ktoré by mohli byť predmetom ďalšieho záujmu orgánov činných v trestnom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok