Čakáte opravára? Takto zmenšíte šancu, že sa nakazíte

TA3 TASR
31.3.2021 09:43

Do domácnosti je vhodné vpúšťať iba pracovníkov s riadne nasadeným respirátorom. Po vstupe do obydlia by si mali ihneď umyť ruky. Pripomína to Úrad verejného zdravotníctva SR.

Čakáte opravára? Takto zmenšíte šancu, že sa nakazíte
TASR

"Ak použijú vašu kúpeľňu, na vysušenie rúk im dajte jednorazové papierové utierky, kúpeľňu potom vydezinfikujte," hovorí Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva.

Nekontrolované časti bytu ÚVZ odporúča zavrieť a ostatní členovia domácnosti by sa mali v nich počas návštevy opravára či remeselníka zdržiavať. "Nepribližujte sa k technikom, ak to nie je nevyhnutné. V priestoroch výkonu práce zabezpečte prítomnosť len jednej osoby z rodiny, ak je to možné, ktorá podľa možnosti bytu dodržuje dvojmetrový odstup od technikov," uviedla Račková.

Vhodné je tiež zabezpečiť priebežné vetranie v priestore, kde sa nachádzajú technici a obmedziť komunikáciu iba na najnutnejšie informácie. "Po vykonaní prác dôkladne vyvetrajte priestory, v ktorých sa zdržiavali pracovníci a vydezinfikujte dezinfekčnými prostriedkami na báze alkoholu plochy, ktorých sa technici dotýkali," spresnila Račková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok