Centrum Caracasu zaplavili priaznivci Cháveza

TA3, TASR
5.10.2012 09:47

Venezuelčania už o dva dni budú rozhodovať, či chcú naďalej na čele krajiny Huga Cháveza, alebo dajú zelenú zmene, ktorú ponúka opozičný kandidát Henrique Capriles. Včera sa Caracas premenil na obrovský tábor Chávezových priaznivcov.

Centrum Caracasu zaplavili priaznivci Cháveza
SITA

Desaťtisíce venezuelských štátnych zamestnancov nešli vo štvrtok do práce alebo zo svojich pracovísk odišli skôr než obvykle, aby sa v hlavnom meste Caracas mohli zúčastniť na poslednom predvolebnom zhromaždení na podporu znovuzvolenia Huga Cháveza za prezidenta krajiny. Informovala dnes o tom agentúra Associated Press.

Na zabezpečenie čo najvyššej účasti na mítingu boli využité autobusy, ktoré zvážali ľudí zo všetkých častí krajiny. Celkový počet účastníkov zhromaždenia, z ktorých väčšina mala na sebe červené tričká a košele, dosiahol niekoľko stoviek tisíc, čím bola prekonaná účasť na nedeľnom mítingu opozičného kandidáta Henriqua Caprilesa.

Capriles obvinil Cháveza z nútenia štátnych zamestnancov k účasti na zhromaždení. Opozičný kandidát dnes predstúpil pred voličov na mítingoch v severozápadnej časti krajiny.

Prieskumy verejnej mienky nefavorizujú ani jedného z dvojice hlavných prezidentských kandidátov, ktorí sa preto snažia získať najmä nerozhodnutých voličov. Podľa pozorovateľov pôjde zrejme o najtesnejší volebný súboj za 14 rokov Chávezovej vlády. Voľby sa uskutočnia 7. októbra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok