Podľa Milanovej Heger prinesie pokoj. Budaj verí, že kríza bola reštartom

TA3 TASR
30.3.2021 13:38

Súčasný vicepremiér a minister financií Eduard Heger (OĽANO) je človek spájania. Myslí si to ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) na margo osoby designovaného premiéra. Uviedla to po rokovaní vlády. "Verím, že prinesie pokoj a všetko bude dobré," povedala Milanová. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) označil rekonštrukciu vlády za reštart.

Podľa Milanovej Heger prinesie pokoj. Budaj verí, že kríza bola reštartom
TASR/Pavol Zachar

Verí, že koalícia má ešte svoje poslanie. "Myslím, že aj tí, ktorí vyvolávali konflikty, to dnes ľutujú, lebo na konci dňa bude verejnosť hodnotiť tých, čo hádku začínali a tých, čo na hádku reagovali, úplne rovnako," povedal po rokovaní vlády.

Šéfka rezortu kultúry uviedla, že posledné rokovanie vládneho kabinetu Igora Matoviča (OĽANO) bolo nostalgické a trošku smutné, okrem toho aj konštruktívne, pokojné a rýchle. "Čaká nás veľa novej práce a verím, že nám to pôjde lepšie a bez konfliktov," povedala.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme demisiu premiéra Matoviča v utorok o 16.00 h. Zostavením novej vlády poverí Hegera. Matovič informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok