Lengvarský novým ministrom zdravotníctva? Naď tvrdí, že súhlasil

TA3 TASR
30.3.2021 12:25

V utorok popoludní predstaví Eduard Heger prezidentke Zuzane Čaputovej členov vlády. Asi najväčší záujem vzbudzuje meno nového ministra zdravotníctva.

Lengvarský novým ministrom zdravotníctva? Naď tvrdí, že súhlasil
TASR/Dano Veselský

Po demisii Igora Matoviča, ktorú by mal premiér podať v utorok popoludní, by mala za nového predsedu vlády vymenovať prezidentka Eduarda Hegera. S tým súvisí aj vymenovanie nových členov vlády. Už v pondelok priniesol portál Aktuality.sk informáciu o tom, že horúcu stoličku ministra zdravotníctva by mal obsadiť Vladimír Lengvarský, ktorý v súčasnosti šéfuje Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. V utorok priniesol denník Pravda informáciu o tom, že Lengvarský s ponukou zastávať post ministra zdravotníctva súhlasil.

Či sa novým šéfom zdravotníctva stane je na rozhodnutí nového premiéra a prezidentky SR. Pred stredajším rokovaním vlády SR, predchádzajúcom podaniu demisie súčasného premiéra Igora Matoviča (OĽANO), to uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

Naďovi bude ľúto, že odchádza

Zároveň priznal, že ak sa Lengvarský stane ministrom bude vnímať radosť a starosť zároveň. "Bude mi ľúto, že odchádza z čela Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, kde odviedol výbornú prácu a musel prijať ťažké rozhodnutia, pri ktorých preukázal manažérske i ľudské kvality," povedal Naď. "Budem ale veľmi rád, že Slovensko získa takéhoto špičkového odborníka na čele ministerstva," dodal.

V rámci výmeny na poste premiéra a posledného rokovania pod vedením Igor Matoviča priznal, že zmena sa zrejme nezaobíde bez emočného momentu. "Hlavné však je, a to ma teší, že vláda bude pokračovať a že nejde ani tak o odchody, ale skôr výmenu na niektorých postoch," dodal.

Z odchodu Matoviča sú niektorí sklamaní

To, že by odchod Matoviča z postu šéfa exekutívy mal spôsobiť vnútorné pnutie v poslaneckom klube OĽANO považuje za nepravdepodobné. "V klube sme jednotní, mali sme veľmi dobrú diskusiu, v ktorej bolo cítiť u niektorých sklamanie, že Igor Matovič už nebude premiér, ale vnímam jednotu medzi nami," dodal Naď.

V rámci zmien vo vláde mu bude chýbať Milan Krajniak, ktorý potvrdil, že po demisii sa opätovne nebude uchádzať o kreslo ministra práce. "Nepoznám presne dôvody jeho rozhodnutia, ľudsky mi však bude chýbať," povedal minister obrany vyzdvihujúc spoluprácu s Krajniakom vo vláde.

Lengvarský je lekárom a vojakom, má hodnosť brigádneho generála. Do funkcie riaditeľa vojenskej nemocnice v Ružomberku si ho vybral Naď. Predtým bol Lengvarský hlavným lekárom Ozbrojených síl SR a veliteľom Vojenského zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok