Kríza sa podľa Kollára končí, Heger má podporu hnutia Sme rodina

TA3 TASR
28.3.2021 19:26

Predseda národnej rady a hnutia Sme rodina Boris Kollár víta krok premiéra Igora Matoviča. Ten sa má vymeniť na poste s ministrom financií Eduardom Hegerom.

Kríza sa podľa Kollára končí, Heger má podporu hnutia Sme rodina
TASR/Dano Veselský

Kollár verí, že vládna kríza sa týmto ukončí a partneri budú ďalej spolupracovať. Ak by sa situácia s personálnymi požiadavkami a krízou opakovala, Sme rodina sa na tom nebude zúčastňovať a odíde z koalície.

"Vítam tento krok premiéra Igora Matoviča, ktorým sa ukončí táto kríza v koalícii, ktorou sme nechtiac traumatizovali celé Slovensko. Pevne verím, že sa zomkneme a budeme to ťahať spolu ďalej," reagoval na Matovičov ústupok. Zároveň deklaroval plnú podporu Hegerovi na poste premiéra aj zo strany 17 poslancov parlamentu za klub Sme rodina.

Šéf Sme rodina verí, že sa budú napĺňať ich požiadavky na pomoc ľuďom v čase koronakrízy. Mrzí ho, že sa vláda pre personálne požiadavky "zasekla". "Ak opäť niektorí z partnerov prídu s takýmito požiadavkami, keď neprídu s návrhmi, ako pomôcť ľuďom, ako zabezpečiť ľudí po pandémii, ako rozbehnúť ekonomiku po pandémii, ale budú riešiť osobné personálne veci, tak dopredu vyhlasujeme, že sa zbalíme a z takejto vládnej koalície odídeme," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok