Premiér navrhol svoju výmenu s Eduardom Hegerom

TA3 TASR
28.3.2021 18:17

Premiér Igor Matovič oznámil, že na predsedníctve hnutia OĽANO navrhol výmenu medzi ním a ministrom financií Eduardom Hegerom. Pre vyriešenie koaličnej krízy ustupuje aj od požiadaviek voči koaličným partnerom.

Minister financií Eduard Heger oznámil, že túto výzvu prijíma. V pondelok chce požiadať o stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Dohodnúť sa chce na ďalšom postupe v súvislosti s rekonštrukciou vlády. Sme rodina,OĽANO i Za ľudí mu deklarovali podporu. Následne sa chce stretnúť aj so šéfom SaS Richardom Sulíkom.

"Rozhodol som sa na vyslovené požiadavky, ktoré sme mali voči stranám SaS a Za ľudí, akosi zabudnúť a ukázať, že v politike nemusí platiť pravidlo, kto do teba kameňom, ty do neho tiež," povedal Matovič s tým, že nebudú trvať ani na jednej z podmienok voči partnerom. Chce tak odstrániť prekážky, aby sa mohla koalícia zomknúť a pokračovať v práci na naplnení predvolebných sľubov. Ocenil však, že Za ľudí boli ochotní požiadavky splniť. SaS ich splniť podľa jeho slov odmietla. "Nevadí, to je za nami," dodal.

Premiér ozrejmil, že aj predsedníctvu hnutia OĽANO už predostrel návrh na svoju výmenu s Hegerom vo vláde. Pripomenul, že vládna kríza vznikla pri dovezení 200.000 dávok vakcíny Sputnik V. "Potom vám niekedy toto číslo pripomeniem, ak by k tejto výmene na našich postoch prišlo, ale vtedy vám ho už pripomeniem z postu ministra financií," dodal.

Na návrh premiéra reagovala aj strana SaS, jeho krok ocenila. "Veríme, že po jeho volebnom výsledku to nebolo ľahké rozhodnutie. Prijímame ponuku Eduarda Hegera. Sme pripravení sa vrátiť do vlády a pokračovať v práci, v ktorej sme prestali," uviedla strana vo vyhlásení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok