Vo štvrťfinále Slovnaft Cupu obhajca zo Žiliny proti Senici

SITA
4.10.2012 17:27

Futbalisti obhajcu prvenstva MŠK Žilina nastúpia vo štvrťfinále slovenskej pohárovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2012/2013 proti FK Senica. Tím spod Dubňa sa stretol s mužstom zo Záhoria aj v uplynulom ročníku, ale až v dueli o celkový primát.

Vo štvrťfinále Slovnaft Cupu obhajca zo Žiliny proti Senici
SITA

O tejto i ďalších troch dvojiciach rozhodol štvrtkový popoludňajší žreb na zasadnutí športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ). Informáciu prinieslo konto Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na Facebooku.

Štvrťfinále Slovnaft Cupu sa na rozdiel od prvých troch kôl hrá už na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.) a uskutoční sa v termínoch 23. - 24. 10. (prvé zápasy), resp. 6. - 7. 11. (odvety). Semifinále bude už na jar budúceho roka v dňoch 9. 4. (prvé duely), resp. 16. 4. (odvety) a súboj o triumf v Slovnaft Cupe sa odohrá 1. mája 2013 v dosiaľ neurčenom dejisku.

Medzi najlepšiu osmičku v Slovnaft Cupe sa dostali iba účastníci najvyššej domácej súťaže. Šlágrom bude s určitosťou dvojzápas medzi Žilinou a Senicou, prvý zápas sa hrá na Záhorí. "Je to jeden z najťažších súperov, akí boli v koši. Žilina je aktuálne druhé mužstvo corgoňligovej tabuľky, vlaňajší víťaz pohára. O postup sa však pobijeme," cituje slová športového riaditeľa FK Senica Dušana Vrťa internetová stránka klubu.

V ďalších štvrťfinálových stretnutiach nastúpia futbalisti ligového vicemajstra FC Spartak Trnava v Banskej Bystrici proti domácej Dukle. Ašpirantovi na prvenstvo a zároveň momentálnemu lídrovi Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava prisúdil žreb MFK Ružomberok, "belasí" privítajú svojho súpera spod Čebraťa najskôr v domácom prostredí na bratislavských Pasienkoch. Poslednú dvojicu tvoria MFK Košice a Spartak Myjava, prvý vzájomný duel bude na východe Slovenska.

Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú spomenutí futbalisti MŠK Žilina, ktorí 8. mája 2012 zdolali na trávniku v Bardejove v dramatickom dueli hráčov Senice 3:2 po predĺžení. Víťaz Slovnaft Cupu 2012/2013 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014. 

Vyžrebované dvojice štvrťfinále slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2012/2013 (hrá sa na dva zápasy v termínoch 23. - 24. 10. /prvé duely/ a 6. - 7. 11. 2012 /odvety/): 
MFK Košice - Spartak Myjava 
FK Senica - MŠK Žilina 
FK Dukla Banská Bystrica - FC Spartak Trnava 
ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok