SNS vyzýva na hlasovanie o dôvere premiérovi, kritizovala Čaputovú

TA3 TASR
27.3.2021 11:34

Mimoparlamentná SNS vyzýva šéfa Smeru-SD Roberta Fica a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho, aby bezodkladne iniciovali mimoriadnu schôdzu národnej rady na vyslovenie nedôvery premiérovi. Informovala o tom hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová. Na mimoriadnej schôdzi má podľa strany vystúpiť aj prezidentka Zuzana Čaputová, aby poslancom vysvetlila, že Igor Matovič nemôže byť premiér.

SNS vyzýva na hlasovanie o dôvere premiérovi, kritizovala Čaputovú
TASR/Jakub Kotian

"Veríme, že sa v Národnej rade SR nájde 76 poslancov, ktorí vyjadria nedôveru Igorovi Matovičovi. Ukáže sa však aj skutočný postoj strany Za ľudí a politický postoj strany Sloboda a Solidarita. Toto divadlo musí bezodkladne skončiť a môže ho ukončiť len mimoriadna schôdza NR SR. Matovič demisiu nikdy nepodá. Je to jediná právna cesta, ako táto vláda môže skončiť," tvrdí SNS.

Strana tiež hovorí o porušovaní Ústavy SR. Skonštatovala, že prezidentka prekročila svoje právomoci, keď Matoviča vyzvala na demisiu. Podľa SNS mala hlava štátu vystúpiť v parlamente a osloviť poslancov, pretože len oni môžu vysloviť nedôveru Matovičovi.

Fico aj Pellegrini už nedávno uviedli, že chcú počkať na vývoj situácie v súvislosti s koaličnou krízou a následne využijú svoje možnosti, ktoré ako opozícia majú k dispozícii. Premiéra Matoviča opakovane vyzývali na demisiu. Za jediné možné riešenie považujú predčasné voľby. Naďalej pokračujú v zbere podpisov na vyhlásenie referenda za predčasné voľby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok