Bidenovi sa v úrade páči, chce kandidovať aj v ďalších voľbách

TA3 TASR
25.3.2021 22:19

Americký prezident Joe Biden vyhlásil, že v prezidentských voľbách v roku 2024 sa plánuje znova uchádzať o post šéfa Bieleho domu. Biden takisto uviedol, že viceprezidentka Kamala Harrisová bude opäť kandidovať spolu s ním. "Odpoveď je áno, plánujem sa uchádzať o znovuzvolenie. Očakávam to," odpovedal 78-ročný Biden na otázku novinárov týkajúcu sa jeho politickej budúcnosti.

Bidenovi sa v úrade páči, chce kandidovať aj v ďalších voľbách
TASR/AP

Biden chcel týmito slovami vyvrátiť špekulácie, že ako doteraz najstarší prezident USA by sa o znovuzvolenie po uplynutí prvého funkčného obdobia už uchádzať nechcel. Biden v tejto súvislosti dodal, že vopred si nestanovuje pevné plány, ale "rešpektuje osud".

Na otázku, či by si za kandidátku na viceprezidentku vybral znova Harrisovú, povedal, že to "jednoznačne očakáva", keďže si "robí skvelú prácu".Bidenov predchodca Donald Trump svoje plány na znovuzvolenie ohlásil krátko po tom, ako sa v januári 2017 ujal postu šéfa Bieleho domu, pripomína CNN.

Demokrat Joe Biden zložil slávnostnú prísahu 20. januára 2021 vo Washingtone a stal sa tak 46. prezidentom Spojených štátov amerických. Biden zvíťazil v prezidentských voľbách 3. novembra minulého roka, keď porazil republikánskeho vyzývateľa Donalda Trumpa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok